Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 12:39

Τα υπέρ και τα κατά σκύλου και γάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

 

  • Σκύλοι


Υπέρ:


1. Τρυφερός και πιστός


Τα σκυλιά έχουν δίκαια κερδίσει τη φήμη ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δεν έχει σημασία το μέγεθος ή ράτσα, ένας σκύλος μπορεί να σας παρέχει για μια ζωή, αγάπη και αφοσίωση. Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και ευδοκιμούν στην ανθρώπινη συντροφιά. Ορισμένες ράτσες, όπως τα σκυλιά Ροτβάιλερ, είναι επίσης και εξαιρετικοί προστάτες.


2. Απέραντη ενέργεια


Αν ψάχνετε για ένα συμπαίκτη, δεν θα βρείτε κάποιον καλύτερο από ένα σκύλο. Οι περισσότερες ράτσες είναι παιχνιδιάρικες και αγαπούν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Ένας σκύλος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός σύντροφος για τρέξιμο, πεζοπορία, ή μια βόλτα στο πάρκο. Αν προσπαθείτε να μείνετε σε φόρμα, ο σκύλος είναι ένα φανταστικός σύντροφος για άσκηση.


Κατά:


1. Εκπαίδευση


Ακόμη και ο καλύτερος σκύλος μπορεί να έχει κάποια όχι και τόσο χαριτωμένη συμπεριφορά. Τα σκυλιά γαβγίζουν, κάνουν άλματα, σκάβουν, σας τραβάνε από το λουρί ή ακόμη γκρινιάζουν και δαγκώνουν. Για να περιορίσετε την κακή συμπεριφορά, θα πρέπει να διδάξετε στο σκυλί σας τι είναι σωστό να κάνει και τι όχι. Μερικά σκυλιά είναι εύκολο να εκπαιδευτούν, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο και εξάσκηση.


2. Μάδημα τριχώματος


Όλα τα σκυλιά μαδάνε έστω και λίγο. Όσο πιο πυκνό και πιο χοντρό είναι το τρίχωμα, τόσο πιο πολύ θα μαδήσει ο σκύλος σας με αποτέλεσμα να βρίσκετε τρίχες σε ρούχα, χαλιά και στα έπιπλα. Το τρίχωμα του σκύλου θέλει αρκετή φροντίδα για να παραμείνει καθαρό και λείο και γι’ αυτό θα πρέπει να το βουρτσίζετε και να το χτενίζετε τακτικά.

 

  • Γάτες


Υπέρ:


1. Ανεξαρτησία


Οι γάτες είναι γνωστό ότι, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα όπως βόλτα ή μπάνιο. Παρά το γεγονός ότι οι γάτες θέλουν πάντα να γίνεται το δικό τους, εξακολουθούν να χρειάζονται αγάπη και προσοχή. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να παίξετε ή να χαϊδέψετε τη γάτα σας.


2. Ζεστή και γλυκιά συντροφιά


Όταν πρόκειται για αγκαλιά, οι γάτες παίρνουν βραβείο! Εξάλλου, και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γάτας θα σας πουν, ότι ο ήχος που κάνει μια γάτα όταν γουργουρίζει, είναι πολύ χαλαρωτικός. Στην πραγματικότητα, ερευνητές εξέτασαν και απέδειξαν ότι τα επίπεδα άγχους και πίεσης του αίματος μειώνονται ελαφρώς σε άτομα που αγκαλιάζουν στοργικά ένα γατάκι που γουργουρίζει.


Κατά:


1. Άμμος υγιεινής


Κανείς δεν να καθαρίζει το κιβώτιο με την άμμο, αλλά είναι σημαντικό όταν έχετε μια γάτα. Η άμμος υγιεινής θα πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και να αλλάζεται κάθε εβδομάδα για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές.


2. Μπορεί να είναι αποστασιοποιημένη


Μερικές γάτες αγαπούν να είναι κοινωνικές, αλλά άλλες προτιμούν να μένουν κρυφές και αποστασιοποιημένες όταν επισκέπτονται νέους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, οι φίλοι σας μπορεί να μην συνειδητοποιούν καν ότι έχετε μια γάτα! Οι γάτες που δεν έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους, όπως τα μικρά γατάκια, μπορεί να είναι δειλές και να φοβούνται.