Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 10:12

Καθαρόαιμη ή ημίαιμη ράτσα σκύλου;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Οι σκύλοι και οι γάτες εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες:


1. Καθαρόαιμες ή


2. Ημίαιμες (μικτές) ράτσες

 

Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο, είναι ότι καθαρόαιμες, επειδή οι γονείς τους και οι άλλοι τους πρόγονοι είναι όλοι μέλη της ίδιας ράτσας, γενικά συμφωνούν σε ένα συγκεκριμένο "πρότυπο" της ράτσας. Αυτό σημαίνει, ότι έχετε μια καλή ευκαιρία να γνωρίζετε τα γενικά φυσικά χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά που είναι πιθανό να έχει ένα κουτάβι ή γατάκι αυτής της ράτσας.

 

  • Σχετικά με τις Ημίαιμες (μικτές) ράτσες


Το μέγεθος, η εμφάνιση και η ιδιοσυγκρασία των πιο πολλών σκυλιών μικτής ράτσας μπορεί να προβλεφθεί, αφού και οι ημίαιμες ράτσες είναι απλώς συνδυασμοί διαφορετικών ρατσών. Έτσι, εάν μπορείτε να αναγνωρίσετε την καταγωγή ενός συγκεκριμένου ημίαιμου σκύλου, μπορείτε να δείτε πώς ένα κουτάβι είναι πιθανό να μοιάζει ως ενήλικας.

 

  • Σχετικά με τις Καθαρόαιμες ράτσες


Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν αγοράζουν ένα καθαρόαιμο σκύλο, αγοράζουν μια εγγύηση για την υγεία και την ιδιοσυγκρασία του σκύλου. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που τα "χαρτιά" των καθαρόαιμων σκύλων, από τις οργανώσεις πιστοποιούν είναι μόνο ότι το μητρώο καταγραφής διατηρεί πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή και αναφέρει την ταυτότητα του ζώου.


Οι ημίαιμες ράτσες, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα γεγονός που πολλοί μελλοντικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορεί να αποτύχουν να εξετάσουν. Για παράδειγμα, όταν έχετε μια ημίαιμη ράτσα, μπορείτε να πάρετε τα οφέλη από τις δύο ή περισσότερες διαφορετικές ράτσες σε ένα σκύλο. Μπορείτε επίσης, να πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο που είναι λιγότερο επιρρεπής σε γενετικές ανωμαλίες που είναι κοινές σε ορισμένα καθαρόαιμα σκυλιά.

 

  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καθαρόαιμης και ημίαιμης ράτσας;

 

  • Όσον αφορά την ευφυΐα, την υγεία ή τον χαρακτήρα του σκύλου, η διαφορά μεταξύ καθαρόαιμης και ημίαιμης ράτσας μπορεί να συγκριθεί μόνο με γενικούς όρους και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πια κατηγορία είναι καλύτερη.

 

  • Για την ιστορία, τα πρώτα σκυλιά που ονομάζονταν "πρότυπα σκυλιά χωριού" γύριζαν στα χωριά και αναπαράγονταν τυχαία. Δεν ήταν πολύ αργότερα, μετά το 1800, όταν οι καθαρόαιμες ράτσες αναπτύχθηκαν μέσα από αυτά τα σκυλιά του χωριού.

 

  • Για να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ της καθαρόαιμης και μικτής ράτσας σκυλιών , πρέπει να ξέρετε το γενετικό υλικό και των δύο. Μόνο μέσα από το γενετικό υλικό θα δείτε στοιχεία σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κάθε σκύλου.

 

  • Ποια ράτσα είναι καλύτερη για εσάς;


Είτε σκέφτεστε την υιοθέτηση ή την αγορά ενός σκύλου, καθαρόαιμης ή μικτής ράτσας, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το αγαπημένο σας σκυλάκι θα ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αγαπάτε τα Μπόρντερ Κόλει, αλλά αυτή η δραστήρια ράτσα σκυλιού πιθανότατα να μην είναι μια καλή επιλογή για πολυάσχολους ανθρώπους που ζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη. Έτσι, πρώτα απ’όλα να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας τι είδους σκύλο θέλετε, και γιατί τον χρειάζεστε, ώστε να γίνετε ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου που θα έχει κάνει τη σωστή επιλογή.