Είσοδος Μέλους

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 16:14

Η σωστή επιλογή σκύλου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
  • Εξετάστε τον τρόπο ζωής σας

 

Όταν θέλετε να αγοράσετε ή να υιοθετήσετε ένα σκυλί, θα πρέπει να μάθετε για τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή σύμφωνα με τον τρόπο ζωής σας. Λάβετε την ιδιοκτησία σκύλου σοβαρά, φανείτε υπεύθυνος και μην βιαστείτε να πάρετε απόφαση. Διαβάστε για τις διάφορες ράτσες σκύλων, για τα χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις τους και την περιγραφή της θέσης εργασίας τους, πριν αποφασίσετε πιο σκυλί (ή κουτάβι) είναι κατάλληλο για εσάς.

 

  • Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας!


Με την εκπαίδευση και το διάβασμα θα διευρύνετε τις γνώσεις σας και θα αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να γίνει ακόμη ένας ανεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου που παρατάει το κατοικίδιο ζώο του στο δρόμο ή σε ένα καταφύγιο ζώων! Το οφείλετε τόσο στον εαυτό σας όσο και στο κουτάβι ή το σκυλί που θα επιλέξετε ώστε να είστε σίγουροι ότι διαλέξατε το καταλληλότερο σκυλί που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και στην οικογένειά σας.

 

  •  Χημεία μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου


Το να μην ταιριάζουν ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος συμβαίνει πολύ συχνά. Σκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν από τη λήψη της τελικής σας απόφασης. Ο χρόνος ζωής ενός σκύλου μπορεί να διαρκέσει 10 με 15 χρόνια... και αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα! Έχετε αυτές τις σκέψεις στο μυαλό σας κατά την επιλογή του σκύλου σας.

Παραδείγματα κακής χημείας:


1. Εκνευρισμός όταν ο σκύλος μαδάει ή του τρέχουν τα σάλια μέσα στο σπίτι.
2. Ένα αδύναμο και νωχελικό άτομο με ένα δραστήριο σκυλί και το αντίστροφο.
3. Τα μικρά παιδιά με ένα σκύλο ράτσας Τσιουάουα.

 

  • Δέκα σημαντικά σημεία που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή του νέου σας συντρόφου:


1. Επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου.


2. Τον τρόπο ζωής και τις δραστηριότητές σας.


3. Μέγεθος του σκύλου.


4. Οικογενειακές αλλεργίες;


5. Σκυλάκι παρέας ή σκύλος φύλακας;


6. Ανάγκες καλλωπισμού και περιποίησης.


7. Φροντίδα κατά την απουσία σας.


8. Έξοδα για κτηνίατρο, παιχνίδια και τροφή.


9. Αν μαδάει το τρίχωμά του είναι πρόβλημα;


10. Το γάβγισμα σας ενοχλεί;

 

Να θυμάστε, το "πρώτο βήμα" για την επιλογή ενός σκυλιού, είναι να αποφασίσετε πια κατηγορία ράτσας (ημίαιμη ή καθαρόαιμη) είναι σωστή για εσάς και την οικογένειά σας. Στη συνέχεια, ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε ράτσας και μάθετε στοιχεία για τη συμπεριφορά τους.