Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 12:26

Μπασέ Χάουντ-Basset Hound

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Το Μπασέ Χάουντ είναι ένα από τα πιο εγκάρδια και καλόβολα σκυλιά απ’ όλες τις ράτσες. Είναι συμπαθής με άλλα σκυλιά ή κατοικίδια ζώα και έχει καλή σχέση με τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να ενημερώνουμε, να μην δημιουργούν πίεση στην πλάτη του σκύλου με τα παιχνίδια τους! Είναι ήρεμος στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά χρειάζεται τακτική άσκηση για να κρατιέται σε καλή σωματική κατάσταση. Προτιμά να εξερευνά αργά, και αγαπά να μυρίζει και να ακολουθεί ίχνη. Είναι ένας ταλαντούχος και αποφασιστικός ιχνηλάτης και δεν είναι εύκολο να τον αποτρέψετε από την πορεία του. Λόγω αυτού του γεγονότος, μπορεί να ξεκινήσει να εξερευνά ένα μονοπάτι και να το ακολουθήσει μέχρι να χαθεί. Τέλος, έχει την τάση να είναι πεισματάρης και βραδυκίνητος.


Το Μπασέ Χάουντ χρειάζεται ήπια καθημερινή άσκηση, η οποία μπορεί να ικανοποιηθεί με μία βόλτα με λουρί ή με ένα παιχνίδι στην αυλή. Πρέπει να ζει μέσα στο σπίτι και να έχει πρόσβαση σε μία αυλή. Το τρίχωμά του χρειάζεται ελάχιστο καλλωπισμό, αλλά το πρόσωπό του χρειάζεται τακτικό καθαρισμό γύρω από το στόμα και τις ρυτίδες γιατί πολλές φορές του τρέχουν σάλια.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, εντρόπιο, εκτρόπιο, ωτίτιδα, νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου, γλαύκωμα, γαστρική συστροφή
  • Μικρά προβλήματα: κύστες και μόλυνση στα πόδια
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: εξάρθρωση επιγονατίδας
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτια, αίμα


Διάρκεια ζωής: περίπου 8-12 έτη


Σημείωση: Η παχυσαρκία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε αυτή τη ράτσα και μπορεί να προκαλέσει νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπασέντζι-Basenji Μπηγκλ-Beagle »