Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 14:54

Πεκινουά-Pekingese

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Το Πεκινουά είναι αναμφισβήτητα ένα γλυκό σκυλάκι. Έχει θαρραλέο χαρακτήρα ο οποίος δε θα το οδηγήσει να ξεκινήσει καβγά , αλλά ούτε θα το βοηθήσει να υποχωρήσει αν συμβεί. Έχει την τάση να αποστασιοποιείται με τους ξένους αλλά είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στην οικογένειά του. Είναι ανεξάρτητο αλλά δεν είναι μία εκδηλωτική ράτσα. Το πείσμα του είναι θρυλικό και είναι αρκετά παιχνιδιάρικο με τους ιδιοκτήτες του.


Τα Πεκινουά απολαμβάνουν ένα χαλαρό περίπατο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι εξίσου ευχαριστημένα με τρελό παιχνίδι μέσα στο σπίτι. Μπορεί εύκολα να πεθαίνουν από κατάπτωση λόγω υψηλής θερμοκρασίας και γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στον κλιματισμό το ζεστό καιρό. Είναι ένα ιδανικό σκυλί για διαμέρισμα. Το τρίχωμά του μπορεί να μαδήσει εκτός αν χτενίζεται εβδομαδιαία ή και πιο συχνά. Οι έντονες ρυτίδες που έχει στη μύτη θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση. Το τρίχωμα γύρω από τον πρωκτό πρέπει να ελέγχεται καθημερινά αν είναι καθαρό. Τέλος τα Πεκινουά συνήθως ροχαλίζουν!

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: καμία 
  • Μικρά προβλήματα: στένωση στα ρουθούνια, KCS, επιγονατιδική εξάρθρωση, τριχίαση, δερματίτιδα
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: νεφρολιθίαση
  • Προτεινόμενη δοκιμές: γόνατο, μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου 13-15 έτη


Σημείωση: Η ράτσα είναι ευαίσθητη στην αναισθησία και δεν ανέχεται τη θερμότητα. Είναι επίσης επιρρεπείς σε γδαρσίματα στον κερατοειδή ενώ τα κουτάβια πρέπει συχνά να γεννιούνται με καισαρική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παπιγιόν-Papillon Πόιντερ-Pointer »