Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 16:26

7 λόγοι που τα κατοικίδια περνούν καλύτερα από τους ανθρώπους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

1. Το πρόγραμμά τους είναι προκαθορισμένο


Σκεφτείτε έναν κόσμο χωρίς επιχειρηματικές συναντήσεις, χωρίς να αναγκάζεστε να τρώτε γεύματα με τη μεγάλη και παράξενη θεία σας και μην ανησυχείτε αν θα προλάβετε το λεωφορείο που περνά στις 5:00. Για ένα κατοικίδιο ζώο, η πιο μεγάλη αναστάτωση που μπορεί να έχει είναι αν θα πάρει έναν απογευματινό υπνάκο στον καναπέ σας, στο κρεβάτι σας ή στο αυτοκίνητό σας.


2. Έχουν πάντα έτοιμο και νόστιμο γεύμα


Πόσα πρόχειρα γεύματα έχετε καταλήξει να τρώτε χρησιμοποιώντας τρία τυχαία συστατικά που βρήκατε μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας ή πατατάκια, επειδή δεν είχατε το χρόνο να ψωνίσετε; Τα κατοικίδια ζώα έχουν σχεδόν πάντα τροφή και δε χρειάζεται να μαγειρέψουν, αφού ο σεφ έχει πάντα έτοιμο και πεντανόστιμο το δείπνο τους.


3. Έχουν τη δική τους υπηρέτρια


Φανταστείτε πόσο ωραία θα ήταν να μην χρειαζόταν ποτέ ξανά να στρώσετε το κρεβάτι σας, να ξεσκονίσετε, να σφουγγαρίσετε το πάτωμα ή να μαζέψετε τα πράγματα σας. Τα κατοικίδια ζώα μας μπορεί να μαδάνε σε όλο το σπίτι, να παρατάνε τα παιχνίδια τους παντού και να βρέχουν το κρεβάτι τους (και το δικό μας!) χωρίς να χρειαστεί να υποστούν καμία συνέπεια. Ένα άτομο θα μπορούσε πολύ άνετα να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ηλεκτρική σκούπα… για πάντα!


4. Δεν χρειάζεται να εργάζονται


Τα κατοικίδια έχουν μόνο μία δουλειά, να μας κάνουν να τα αγαπάμε. Η αγάπη τους έρχεται εύκολα και ποτέ δεν ταλαντεύεται, δεν έχει σημασία πόσο δύσκολη ήταν η μέρα τους στο πάρκο ή στον κτηνίατρο. Ποτέ δεν θα ανησυχήσουν για αγχωτικές προθεσμίες, έξοδα ή προγραμματισμένες συναντήσεις για δουλειές.


5. Μπορούν να "παίξουν την χαριτωμένη κάρτα"

 

Όταν μαδάνε, παρατάνε τα παιχνίδια σε όλο το σπίτι ή κάνουν ζημιές και αταξίες, το μόνο πράγμα που μας κρατά από το να μη πετάξουμε τα κατοικίδια ζώα μας από το παράθυρο είναι το εξής: είναι υπερβολικά  χαριτωμένα και πάρα πολύ γλυκά. Δεν έχει σημασία τι έχουν κάνει, αρκεί να μας κοιτάξουν με τα μεγάλα παραπονεμένα ματάκια τους, που σε συνδυασμό με το κλαψούρισμα μας κάνουν να λιώνουμε και σπαράζει η καρδιά μας αν τα μαλώσουμε. 

6. Έχουν μόνο ένα συνολάκι ντυσίματος (και είναι πάντα μέσα στη μόδα)


Τα κατοικίδια ζώα μας έχουν μόνο ένα συνολάκι και είμαστε βέβαιοι ότι δεν τα απασχολεί το μήκος, το στυλ ή το κόψιμο του ρούχου αν είναι εμφανίσιμο. Με λίγη περιποίηση, είναι πάντα έτοιμοι να βγουν έξω στο δρόμο και να σαγηνεύσουν το πλήθος. Σκεφτείτε, (κυρίως οι γυναίκες) πόση ώρα θέλετε για να ετοιμαστείτε κάθε μέρα, και πόσο τέλεια θα ήταν αν το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν απλά, να χτενίσετε τα μαλλιά σας!


7. Οι προτεραιότητές τους δεν αλλάζουν ποτέ


Δεν πρέπει ποτέ να μαντέψετε παραπάνω από δύο φορές τι μπορεί να θέλει το κατοικίδιο ζώο σας, εφ 'όσον, δίνοντάς του λίγο φαγητό και μερικά παιχνίδια για να παίξουν, ξέρετε ότι πάντα η κορυφή στη λίστα των προτεραιοτήτων τους είναι : να κάθετε με τους αγαπημένους του ανθρώπους.