Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 10:27

Βρήκατε ένα σκύλο στο δρόμο... Τι κάνετε;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την αγωνία που έχει ένας ιδιοκτήτης όταν ψάχνει για το κατοικίδιο ζώο του που έχει χαθεί. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, μερικές φορές αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως.


Διαβάσετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές που ακολουθούν για το τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα χαμένο σκύλο για να αυξήσετε τις πιθανότητες να επανενωθεί σύντομα το κατοικίδιο με την οικογένειά του.

 

  • Ελέγξτε το κολάρο αν έχει κάποια ετικέτα αναγνώρισης ( όνομα σκύλου, όνομα ιδιοκτήτη, διεύθυνση κ.λ.π.) 

 

  • Ρίξτε μια προσεκτική ματιά και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τη ράτσα, το χρώμα του τριχώματος, το φύλο, την ηλικία κατά προσέγγιση και οποιαδήποτε ασυνήθιστα σημάδια μπορεί να έχει ο σκύλος όπως: μακριά ή κοντή ουρά. Ελέγξτε για τυχόν σημάδια τραυματισμών ή ασθένειας γιατί ένα σκυλί που βρίσκεται στο δρόμο θα μπορούσε εύκολα να ήταν σε ένα ατύχημα.

 

  • Από τη στιγμή που πήρατε το χαμένο σκύλο σπίτι σας προσπαθήστε να το φροντίσετε μέχρι να βρεθούν οι ιδιοκτήτες του. Δώστε του φαγητό και νερό και βρείτε ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθεί. Μπορείτε ακόμη αν θέλετε να ασχοληθείτε παίζοντας μαζί του, για να τον κάνετε να νιώσει ασφάλεια.

 

  • Ρωτήστε τους περαστικούς και τους κατοίκους της περιοχής, αν αναγνωρίζουν το σκυλί, γιατί μπορεί να ανήκει σε ένα γειτονικό σπίτι.

 

  • Πηγαίνετε τον σκύλο στην τοπική κτηνιατρική κλινική σας και ζητήστε τους να κάνουν σάρωση για μικροτσίπ έτσι ώστε να μπορέσετε να βρείτε κάποια στοιχεία για τους ιδιοκτήτες για να έρθετε σε επαφή. (Η σάρωση συνήθως γίνεται δωρεάν.)

 

  • Καλέστε οποιαδήποτε κέντρα διάσωσης ή καταφύγια και ενημερώστε τους για το σκυλάκι που βρήκατε για να μπει στον κατάλογο των απολεσθέντων σκύλων, σε περίπτωση που η οικογένεια του σκύλου ρωτήσει αφού συνήθως, το πρώτο μέρος που ψάχνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι τα τοπικά καταφύγια και κέντρα διάσωσης.

 

  • Μπορείτε να εγγραφείτε στο www.i-pet.gr και να καταχωρήσετε μια αγγελία για το σκύλο που βρήκατε σε περίπτωση που ψάξουν οι ιδιοκτήτες του. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα μας, αλλά και σε άλλες σελίδες στο internet για τυχόν αγγελίες που μπορεί να έχει βάλει η οικογένεια του σκύλου.

 

  • Τραβήξτε μια φωτογραφία του σκύλου. Φτιάξτε αφίσες με την φωτογραφία και μια σύντομη περιγραφή του σκύλου φροντίζοντας να αποκρύψετε κάποιες λεπτομέρειες ή διακριτικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος θα πάει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Τοποθετήστε τις αφίσες στο μέρος που βρήκατε το σκυλί, σε τοπικά καταστήματα, βιβλιοθήκες, εκκλησίες, βενζινάδικα, σταθμούς τρένων και λεωφορείων, πίνακες ανακοινώσεων του δήμου και των κτηνιάτρων.