Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 10:06

Διαφυγή & περιπλάνηση σκύλων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να αφήνουν τα σκυλιά τους να περιφέρονται γιατί με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, την ασφάλεια και την υγεία του σκύλου. Ένας σκύλος που μπορεί να φύγει από το σπίτι μπορεί να απειλήσει και να ενοχλήσει ανθρώπους. Είναι ευθύνη των ιδιοκτητών να εξασφαλίσει ότι το σκυλί του δεν μπορεί να ξεφύγει.

 

  • Γιατί τα σκυλιά φεύγουν;


1. Τα σκυλιά που έχουν απομονωθεί ή περιορίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα τείνουν να γίνουν ανήσυχα και αρχίζουν να βαριούνται και μπορεί να προσπαθήσουν να δραπετεύσουν για να βρουν ψυχαγωγία και διασκέδαση. Η ίδια η πράξη διαφυγής μπορεί να είναι για το σκύλο μια μορφή ψυχαγωγίας. Πολλά σκυλιά ξεφεύγουν μόνο για την διασκέδαση και την πρόκληση που τους προσφέρει η διαφυγή. Προγραμματίστε καθημερινή άσκηση, παιχνίδι και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το σκυλί σας για να είναι ένα καλό, ευτυχισμένο και καλά εξασκημένο σκυλί που δε θα φεύγει από το σπίτι όταν λείπετε.

 

2. Ελέγξτε το σπίτι σας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διέξοδοι διαφυγής, αλλά αφήστε χώρο στην αυλή ή στον κήπο (περιφραγμένο) για να μπορεί ο σκύλος σας να τρέχει και να κινείται άνετα.

 


3. Τα σκυλιά δεν μπορούν να αντισταθούν στο κάλεσμα της φύσης. Αν ένας αρσενικός αστείρωτος σκύλος μυρίσει ένα θηλυκό σκυλί, θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να βρεθεί μαζί της, γι' αυτό μη βασανίζετε το σκύλο σας και στειρώστε τον.

 

4. Αν περιμένετε από το σκυλί σας να μένει στο σπίτι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν το θεωρεί ως φυλακή. Μετατρέψτε το σε ένα διασκεδαστικό μέρος και περάστε αρκετό χρόνο παίζοντας με το σκυλί σας. Δώστε του ιδιαίτερη φροντίδα και αφήστε τον να μασά τα ειδικά παιχνίδια στο δικό του χώρο. Ακόμη, μπορείτε να του δώσετε ένα λάκκο για σκάψιμο.

 


5. Μερικά σκυλιά προσπαθούν να ξεφύγουν επειδή είναι φοβισμένα. Παρατηρήστε το σκυλί σας, ενώ τον περιορίζεται. Είναι κάτι που τον τρομάζει; Μερικές φορές δυνατοί θόρυβοι ή πειράγματα από τους περαστικούς μπορεί να κάνουν το σκυλί σας νευρικό. Και πάλι, η λύση είναι το σκυλί σας να αισθανθεί ασφαλές. Περάστε χρόνο μαζί του για να τον βοηθήσετε να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και δώστε του, όταν είναι μόνος του, μια ασφαλή κρυψώνα με τη μορφή ενός σπιτιού για σκυλούς ή ένα κλουβί.