Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 11:22

Μικροί μαθητές φρόντισαν τα κουτάβια που κάποιος εγκατέλειψε στο σχολείο τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μαυροβουνίου στο Δήμο Σκύδρας το πρωί της Παρασκευής 22 Απριλίου κάποιος εγκατέλειψε τα πέντε κουτάβια που βλέπετε στις φωτογραφίες μέσα σ’ ένα χαρτόκουτο.

Οι μικροί μαθητές μόλις έφθασαν στο σχολείο τους και είδαν τα κουταβάκια αμέσως κινητοποιήθηκαν για να τα βοηθήσουν. Τους έβαλαν καθαρό νεράκι για να πιουν και μούλιασαν κροκέτες σε γάλα για να φάνε. Έπαιξαν μαζί τους και τα πρόσεχαν προκειμένου να μην απομακρυνθούν από το χώρο και κινδυνεύσουν. 

Οι μητέρες των παιδιών ενημέρωσαν τους εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή» ζητώντας τη βοήθεια τους προκειμένου να σωθούν τα 5 σκυλάκια. Εθελοντές έσπευσαν επί τόπου και πήραν τα κουτάβια ηλικίας περίπου 2 μηνών (3 θηλυκά και 2 αρσενικά), τα οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε σπίτι φιλόζωου. Τους χορηγήθηκε ειδική αντιπαρασιτική πάστα για τα ενδοπαράσιτα και σύντομα θα κάνουν το πρώτο τους εμβόλιο.  

«Τι ήθελε ακριβώς να πετύχει ο δράστης δεν καταλάβαμε. Ήθελε να διδάξει στα παιδιά ότι αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των ζώων; Δεν προνοούμε να στειρώσουμε τα ζώα μας και όταν γεννήσουν παρατάμε έτσι απλά τα νεογέννητα στο έλεος του Θεού; Ήλπιζε ότι θα τα δουν τα παιδιά, θα παίξουν μαζί τους και θα τα πάρουν στα σπίτια τους; Ήθελε απλά να τα ξεφορτωθεί και να τα φορτωθούμε εμείς; Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει» αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή».

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα από τα 5 πανέμορφα κουταβάκια μπορεί να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749.

Πηγή: istoriesadespoton.gr