Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 15:01

Συμβουλές για να τραβήξετε τέλειες φωτογραφίες- πορτρέτα το σκύλο σας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Να τραβήξετε φωτογραφίες το σκυλάκι σας είναι ένας τρόπος για να απαθανατίστε τις καλύτερες στιγμές παρέα με το γούνινο φίλο σας, αλλά επίσης είναι ένας ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να ακονίσετε τις δεξιότητές σας στη φωτογραφία και να αποκτήσετε ένα νέο χόμπι. Εάν δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα από φωτογραφία με αποτέλεσμα να έχετε θολές ή κουνημένες φωτογραφίες διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες - πορτρέτα για το σκύλο σας.


Όπως και σε κάθε άλλη λήψη πορτρέτου, το πρώτο βήμα είναι για να σκεφτείτε το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Με μια σαφώς καθορισμένη ιδέα στο μυαλό σας, θα είναι ευκολότερο για σας, να τραβήξετε μια αξιοσημείωτη φωτογραφία του σκύλου σας. Να είστε υπομονετικοί και θα πάρετε την πόζα που θέλετε.


Πώς να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες- πορτρέτα :

 

1. Χρησιμοποιήστε φυσικές συνθήκες φωτισμού.


Όποτε είναι δυνατόν, να κάνετε χρήση του φυσικού φωτός, για να τραβάτε φωτογραφίες το σκύλο σας. Αποφύγετε το φλας, γιατί μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει το φαινόμενο των κόκκινων ματιών, αλλά επίσης, μπορεί να φοβίσει το σκυλάκι σας. Προσπαθήστε να είστε σε εξωτερικό χώρο ή χρησιμοποιήστε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο με ένα μεγάλο παράθυρο.


2. Προγραμματίστε τη λήψη φωτογραφιών σας.


Προγραμματίστε πότε θα κάνετε τη φωτογράφιση και ειδικά αν θέλετε να τραβήξετε μια επίσημη φωτογραφία πορτρέτου που απαιτεί αρκετό χρόνο. Σχεδιάστε τη φωτογράφιση του σκύλου σας όταν είναι λίγο νυσταγμένος ή μόλις έχει ξυπνήσει. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι ευκολότερο να τον κρατήσετε για αρκετή ώρα έως ότου τραβήξετε τη φωτογραφία με το αποτέλεσμα που θέλετε. Βέβαια, αν θέλετε μια πιο δυναμική λήψη, δοκιμάστε να φωτογραφίσετε το σκύλο σας, όταν αυτός είναι ενεργητικός και δραστήριος.


3. Τραβήξτε μια προοπτική φωτογραφία του σκύλου σας.


Πάντα να προσπαθείτε να κάνετε το κατοικίδιο ζώο σας να νιώθει άνετα και αντί να αναγκάζετε το σκύλο σας να έρθει σε εσάς, να πηγαίνετε εσείς σε αυτόν. Το πιο σημαντικό, είναι να προσπαθήστε οι φωτογραφίες σας να δείχνουν, τον τρόπο με τον οποίο ο σκύλος σας βλέπει τον κόσμο. Προσπαθήστε να καθίσετε στο πάτωμα ή κρατήστε το σκύλο σας κοντά στην κοιλιά σας, για να μπορέσετε να τραβήξετε μια έντονα προοπτική φωτογραφία στο ύψος των ματιών του.


4. Κρατήστε τα μάτια του έντονα.


Σε κάθε τύπο πορτρέτου, τα μάτια είναι πολύ σημαντικά. Όπως και στους ανθρώπους, τα μάτια ενός ζώου μπορεί να είναι πολύ εκφραστικά και επειδή, όπως είναι γνωστό: τα "μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής", βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να επικεντρωθείτε. Να θυμάστε ότι τα κοντινά πλάνα κάνουν συνήθως όμορφα πορτρέτα.


5. Δώστε έμφαση στην προσωπικότητά του.


Ξέρετε το σκυλί σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το πλεονέκτημα με τη λήψη φωτογραφιών που αποκαλύπτουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Παράδειγμα:

 

  • Αν ο σκύλος σας είναι παιχνιδιάρης, δοκιμάστε να τον τραβήξετε φωτογραφία σε δράση με τα παιχνίδια του ή όταν εκτελεί το αγαπημένο του τέχνασμα. 

 

  • Αν ο σκύλος σας είναι λίγο τεμπέλης, δοκιμάστε να τραβήξετε φωτογραφία όταν χασμουριέται ή όταν κοιμάται.

 

6.Δελεάστε τον με λιχουδιές και τεχνάσματα .


Επειδή μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να δώσετε στο σκυλί σας την πόζα που θέλετε να απαθανατίσετε ή μπορεί να μην κάθετε ήσυχος όταν προσπαθείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία του, δοκιμάστε ένα εύκολο τέχνασμα που θα σας επιτρέψει να έχετε μια πολύ καλή φωτογραφία και την πόζα που επιθυμείτε. Δοκιμάστε να του δώσετε κάποιες λιχουδιές ή μπορείτε να τον αφήσετε να παίζει ήσυχα και στη συνέχεια σφυρίξτε ή φωνάξτε του. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε την πλήρη προσοχή του σκύλου σας και θα σας δοθεί η ευκαιρία να τραβήξετε τη φωτογραφία.