Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 15:55

Καταλυτικός παράγοντας αλλαγής!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας τόσο ριζικά όσο η είσοδος ενός σκύλου στη ζωή μας.
Η επίδρασή τους είναι καταλυτική και ξεπερνά κατά πολύ το απλώς βρήκα έναν πιστό φίλο (αν και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα).

Στις χιλιάδες ιστορίες που έχω ακούσει από τους κηδεμόνες σκύλων,( κατά την εικοσάχρονη καριέρα μου ως θετικός εκπαιδευτής σκύλων και ανθρώπων), ειλικρινά σε βάζει σε σκέψεις το πόσο βαθιά και ολιστική μπορεί να είναι η αλλαγή φιλοσοφίας που πυροδοτεί αυτό το συμπαθές ζώο. Έχει μοναδικό τρόπο να γεμίζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Εισβάλει στη σκέψη μας, στη ψυχή μας, στη κρεβατοκάμαρά μας, στις διακοπές μας, στα οικονομικά μας.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος που ήταν αδιάφορος ή και πολέμιός τους, ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε ένθερμο υπερασπιστή τους και φλογερό ιεραπόστολο ζωοφιλίας, με το που άνοιξε την πόρτα της ψυχής του σε ένα αδέσποτο, σε ένα «μούργο» που η θεά τύχη έφερε στο δρόμο του.

Μεγάλη είναι και η αλλαγή στο τρόπο ζωής. Ενώ, γενικώς, είμαστε ψιλοδυσκoίλιοι στις αλλαγές σε διάφορα επίπεδα, από την στιγμή που ήρθε ο μαλλιαρός τετράποδος στη ζωή μας αλλάξαμε το πρόγραμμά μας, το που πάμε βόλτα, διακοπές, με ποιους κάνουμε παρέα, με το τι διαβάζουμε, το πότε γυρίζουμε σπίτι , ακόμα και με το ποιους κάνουμε σχέση ή και οικογένεια κ.λ.π.

Κανείς , από όσους προσπάθησαν, δεν έχει καταφέρει να καταγράψει ή και να αντιληφθεί το μέγεθος και την αξία των αλλαγών που προκαλεί αυτό το πλάσμα στη ζωή μας, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ως πιστός φίλος και συνοδοιπόρος μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μοναδικό το συναίσθημα που αποκομίζουν, αυτοί που έχουν κοιτάξει βαθιά μέσα στα μάτια του και που πίσω από αυτά δεν βλέπουν ένα απλώς ένα ζώο αλλά μια αδερφή ψυχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μόνο Εσύ! Κρυώνουν τα σκυλιά; »