Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 11:24

8 πράγματα που θα αγαπήσετε σε ένα σκυλάκι από καταφύγιο...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

1. Διψασμένος για αγάπη

Ένας σκύλος που έχει παραμεληθεί όλη του τη ζωή, αναζητά στοργή, αγκαλιές και προσοχή από εσάς. Είναι βέβαιο πως θα αισθανθείτε την εκτίμησή του προς τα εσάς.

2. Εκπαιδευμένος

Μήπως δεν είστε έτοιμοι να ασχοληθείτε με την εκπαίδευση του κουταβιού; Πολλά σκυλάκια που τα έχουν παρατήσει και βρίσκονται στο καταφύγιο είναι ήδη εκπαιδευμένα. Έτσι, δεν χρειάζεται να το κάνετε εσείς!

3. Έχετε επιλογές

Μπορείτε να διαλέξετε μέγεθος, γένος, χρώμα, ηλικία, τύπο τριχώματος κτλ., που θέλετε. Στα καταφύγια λόγω του ότι υπάρχουν σκυλιά ράτσας, αλλά και ημίαιμα, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τον ιδανικό για εσάς!

4. Εκτίμηση

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων, που προέρχονται από καταφύγιο, υποστηρίζουν ότι τα σκυλάκια τους φροντίζουν να τους δείχνουν διαρκώς την εκτίμησή τους για την νέα ζωή που τους προσφέρθηκε. Σε αντίθεση με τα σκυλιά που είναι καλομαθημένα από την ημέρα που γεννήθηκαν, αυτά δείχνουν ευγνωμοσύνη για την φροντίδα και την αγάπη που τους δίνεται.

5. Σώζεις μια ζωή

Πιθανότατα το καλύτερο πράγμα όσον αφορά τα σκυλάκια από καταφύγιο είναι ότι υιοθετώντας τα, τους σώζετε τη ζωή, με την έννοια ότι  τους προσφέρετε πιο ποιοτικές συνθήκες επιβίωσης. Και αυτό είναι το πιο όμορφο συναίσθημα!

6. Χαμηλότερο κόστος

Είναι αναμενόμενο ένα κουταβάκι να «απαιτεί» μεγαλύτερα έξοδα. Η αγορά του, τα εμβόλια, τα παιχνίδια αλλά και τα πράγματα του σπιτιού που μασάει και καταστρέφει κοστίζουν πολύ. Ο σκύλος από το καταφύγιο έχει ήδη εμβολιαστεί και δεν θα καταστρέψει αντικείμενα του σπιτιού σας, αφού όπως αναφέραμε μπορεί να είναι εκπαιδευμένος. Επιπλέον, η υιοθεσία δεν κοστίζει όπως η αγορά, οπότε θα μπορέσετε να ξοδέψετε χρήματα μόνο για να το κακομάθετε!

7. Υγεία

Ενώ το κουταβάκι που βλέπετε στο κατάστημα ζώων ή στο διαδίκτυο φαίνεται υγιές, υπάρχει πιθανότητα να μην είναι. Αντιθέτως, το σκυλάκι που βρίσκεται στο καταφύγιο έχει εξετασθεί και έχει θεραπευτεί από κτηνίατρο πριν δοθεί για υιοθεσία, οπότε θα είστε σίγουροι ότι αποκτήσατε ένα νέο υγιή τετράποδο φίλο!

8. Φιλικός με τα παιδιά ή άλλα ζωάκια

Είναι αδύνατον να γνωρίζετε αν το κουταβάκι που έχετε επιλέξει για να αγοράσετε συμπαθεί τα παιδιά ή τα υπόλοιπα ζωάκια. Ακόμα και αν μεγαλώσει μαζί με παιδιά ή ζώα, ή αν το εκπαιδεύσετε ώστε να συμπεριφέρεται σωστά προς εκείνα, ίσως να είναι έτσι ο χαρακτήρας του, να μην είναι φιλικός. Στο καταφύγιο μπορείτε να επιλέξετε ένα σκυλάκι που είναι γνωστό ότι είναι φιλικό με τα παιδιά ή άλλα ζώα.

Υ.Γ. i-Pet.gr : Θα γράφαμε χιλιάδες λόγους, αλλά περιοριστήκαμε σε 8 για να ανακαλύψετε τους υπόλοιπους όταν και εσείς υιοθετήσετε...