Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 11:29

Έξι εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε τα καταφύγια των ζώων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσει κάποιος ένα καταφύγιο ή μία ομάδα διάσωσης ζώων και να βοηθήσει να υιοθετηθούν τα κατοικίδια ζώα. Εδώ είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους για να βοηθήσετε:


1)Δωρίστε το χρόνο σας.


Ο εθελοντισμός για ένα καταφύγιο ζώων είναι ένας από τους πιο χρήσιμους τρόπους για να συμμετάσχετε διότι πολλά καταφύγια χρειάζονται βοήθεια με τον καθαρισμό και τη φροντίδα των ζώων αλλά και με τη διατήρηση των εγκαταστάσεών τους σε καλή κατάσταση. Καλέστε το τοπικό καταφύγιο σας για να δείτε αν χρειάζεται επιπλέον εθελοντές και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον εθελοντισμό σε καταφύγια και ομάδες διάσωσης.

 

2)Δωρίστε τις ικανότητές σας.


Έχετε ένα ειδικό ταλέντο ή χόμπι όπως η φωτογραφία ή η δημιουργία βίντεο; Φωτογραφίζοντας τα κατοικίδια στα καταφύγια ζώων ή δημιουργώντας ένα βίντεο θα τα βοηθήσετε να υιοθετηθούν. Ακόμη, μπορείτε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον υποψήφιων ιδιοκτητών σε ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο που συχνά παραβλέπεται. Μια μεγάλη φωτογραφία ενός κατοικίδιου ζώου θα το κάνει πιο πιθανό να υιοθετηθεί. Πάρτε μερικές συμβουλές για το πώς να πάρετε μεγάλες και καλές φωτογραφίες των ζώων από τα καταφύγια και δωρίστε στη συνέχεια τις ικανότητές σας για να βοηθήσετε τα κατοικίδια να βρουν ένα σπίτι.


3)Δωρίστε τα παλιά μεταχειρισμένα πράγματα των κατοικίδιων σας.


Τα καταφύγια πάντα χρησιμοποιούν κάποιες επιπλέον προμήθειες. Επικοινωνήστε με το τοπικό καταφύγιο σας ή με την ομάδα διάσωσης για να δείτε αν έχει μία λίστα των πραγμάτων που χρειάζεται, απλά φροντίστε να καθαρίσετε όλα τα αντικείμενα πριν τα δωρίσετε. Συχνά η λίστα των καταφύγιων περιλαμβάνει: δοχεία για νερό και τρόφιμα, παιχνίδια, λουριά και περιλαίμια, βούρτσες και εργαλεία περιποίησης καθώς και κρεβάτια για τα ζώα.


4)Δωρίστε μια θέση στο σπίτι σας.


Να πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο σπίτι σας δεν είναι μόνο μια επιβραβεύσιμη εμπειρία, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το τοπικό σας καταφύγιό. Μάθετε περισσότερα για την διαδικασία αυτή που συνήθως αφορά γάτες και σκύλους, γιατί; , και πώς θα πρέπει να ξεκινήσετε, επικοινωνώντας με τα καταφύγια ζώων.


5)Δωρεά σε είδη οικιακής χρήσης.


Οι προμήθειες που αφορούν τα ζώα δεν είναι οι μόνες προμήθειες που χρειάζονται τα καταφύγια. Κάποια άλλα πρακτικά πράγματα που χρειάζονται τα καταφύγια είναι: προμήθειες για τον καθαρισμό των καταφύγιων (καλέστε το καταφύγιο σας και ρωτήστε τι εφόδια καθαρισμού χρησιμοποιεί και ποια έχει ανάγκη),παλιές εφημερίδες, πετσέτες χαρτιού και ρολά χαρτιού τουαλέτας, παλιές πετσέτες και κουβέρτες, απολυμαντικό χεριών και τέλος προμήθειες γραφείου.


6)Δωρεά τροφών και άμμου υγιεινής για ζώα.


Τα καταφύγια και οι ομάδες διάσωσης χρειάζονται μεγάλες ποσότητες τροφής και άμμου υγιεινής για τα κατοικίδια κάθε μέρα. Μπορείτε να αγοράσετε τρόφιμα κατοικίδιων ζώων σε μεγάλες ποσότητες σε καταστήματα χονδρικής πώλησης και να δωρίσετε: ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες, άμμο υγιεινής για γάτες, τροφή σε κονσέρβες για σκύλους και γάτες, ειδικές λιχουδιές-κεράσματα για σκύλους και γάτες.