Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 11:57

Ακίτα - Akita

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(94 ψήφοι)

Όπως αρμόζει στην κληρονομιά της ράτσας των λευκών σκύλων το Ακίτα είναι τολμηρό, ανεξάρτητο, πεισματάρικο και επίμονο. Είναι αφοσιωμένο εξ’ ολοκλήρου στην οικογένειά του και πάντα έτοιμο να τους προστατεύσει. Αν και αυτή η ράτσα δεν ταιριάζει σε πολλούς ανθρώπους, στα σωστά χέρια το Ακίτα είναι ένας άριστος σύντροφος.


Το Ακίτα εκτιμά την ψυχική και σωματική άσκηση κάθε μέρα. Χρειάζεται να του δίνεται τη δυνατότητα να τρέχει ελεύθερα ή με λουρί σε μια ασφαλή περιοχή ή μπορείτε να κάνετε μαζί του τζόκινγκ. Με τη βοήθεια άσκησης και εκπαίδευσης, μπορεί να μετατραπεί σε ένα ήσυχο και καλά επιτηδευμένο σκύλο για το σπίτι. Το Ακίτα είναι πιο ευτυχισμένο όταν περνά αρκετό χρόνο με τους ιδιοκτήτες του. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες και πιο συχνά όταν αυτό μαδάει. Τα σκυλιά Ακίτα είναι κάπως ακατάστατα όταν πίνουν νερό!

  • Σημαντικές ανησυχίες: στεφανιαία νόσος, PRA
  • Μικρά προβλήματα: δυσπλασία αγκώνα, σμηγματαδενίτιδα, γαστρικά προβλήματα
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: PRA, επιγονατιδική εξάρθρωση, εντρόπιο, επιληψία, καταρράκτη, πολυνευροπάθεια, νεφρική υποπλασία 
  • Προτεινόμενοι έλεγχοι: ισχίο, αγκώνας, μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου: 10-12 χρόνια


Σημείωση: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κρεμμύδια μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στα ερυθρά αιμοσφαίριά τους .

Δείτε Αγγελίες για την Ράτσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αφγανικό Λαγωνικό-Afghan Hound »