Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 12:44

Μπλάντ Χάουντ-Bloodhound

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Παρόλο τους καλούς τρόπους και την ηρεμία του μέσα στο σπίτι, το Μπλάντ Χάουντ είναι ένα ακούραστο σκυλί που λατρεύει να σέρνει αντικείμενα. Είναι σκληρός, πεισματάρης και ανεξάρτητος, αλλά είναι πολύ ήπιος και εξαιρετικά αξιόπιστος όταν βρεθεί κοντά σε παιδιά. Ωστόσο, δεν είναι ένα τεμπέλικο και γέρικο σκυλί όπως εικάζεται, αλλά αντ' αυτού είναι ένας δραστήριος και παιχνιδιάρικος σύντροφος. Αν και δεν είναι πολύ εύκολο να εκπαιδευτεί στην εντολή της υπακοής, είναι εξαιρετικά εύκολο να εκπαιδευθούν σε καθήκοντα που περιλαμβάνουν το τράβηγμα αντικειμένων. Το Μπλάντ Χάουντ μπορεί να είναι αποστασιοποιημένο από τους ξένους.


Ως κυνηγόσκυλο το Μπλάντ Χάουντ , χρειάζεται μία καλή καθημερινή άσκηση σε ασφαλή περιοχή. Στα σκυλιά Μπλάντ Χάουντ τρέχουν πολλά σάλια και γι’ αυτό οι ρυτίδες του προσώπου τους χρειάζονται καθημερινό καθαρισμό. Επίσης, λόγω του μεγάλου μήκους των αυτιών τους ,(τα οποία πολλές φορές σέρνονται μέσα στο φαγητό), θα πρέπει να γίνετε τακτικός έλεγχος και να καθαρίζονται. Η φροντίδα του τριχώματος είναι ελάχιστη, απαιτώντας μόνο ένα περιστασιακό βούρτσισμα ή χτένισμα. Οι περισσότεροι σκύλοι μπορεί να μείνουν σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους όμως επισημαίνεται, ότι αυτή δεν είναι μία ράτσα για τους ανθρώπους που έχουν εμμονή με την καθαριότητα στο σπίτι!

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: εκτρόπιο, εντρόπιο, γαστρικά προβλήματα, ωτίτιδα ,δερματίτιδα, στεφανιαία νόσος, δυσπλασία αγκώνα
  • Μικρά προβλήματα: κανένα
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνας, μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου 7-10 χρόνια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαύρο Κόουνχουντ-Black Coonhound Τεριέ Βοστώνης-Boston Terrier »