Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 13:48

Ντόπερμαν-Doberman

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(15 ψήφοι)

Το σκυλί ράτσας Ντόπερμαν είναι ένας έξυπνος και ικανός φύλακας, πάντα σε εγρήγορση και έτοιμος να προστατεύσει την οικογένεια ή το σπίτι του. Είναι επίσης ένας πιστός και περιπετειώδης σύντροφος. Του αρέσει να αμφισβητείται διανοητικά και είναι ένας ταλαντούχος και υπάκουος μαθητής. Είναι πολύ ευαίσθητος και ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της οικογένειάς του, αν και μερικά μπορούν να γίνουν λίγο αυταρχικά. Είναι γενικά επιφυλακτικά και δεν "ανοίγονται" εύκολα με τους ξένους.


Αυτή είναι μία δραστήρια ράτσα που χρειάζεται καθημερινά ψυχική και σωματική άσκηση, γιατί αλλιώς μπορεί να απογοητευτεί και να γίνει καταστροφικό. Οι απαιτήσεις για την άσκηση του μπορούν να επιτευχθούν με ένα μεγάλης διάρκειας περίπατο ή με τζόκινγκ κρατώντας το από το λουρί. Το Ντόπερμαν είναι ο καλύτερος σύντροφος και ο αποτελεσματικότερος φύλακας εάν μοιράζεται το σπίτι του με τον ιδιοκτήτη του. Η φροντίδα για το τρίχωμά του είναι ελάχιστη.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: CVI (σύνδρομο Wobbler), μυοκαρδιοπάθεια
  • Μικρά προβλήματα: οστεοσάρκωμα, ναρκοληψία, CHD
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: αλβινισμός
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: καρδιά


Διάρκεια ζωής: περίπου 10-12 χρόνια


Σημείωση: Τα μπλε Ντόπερμαν έχουν συχνά αλωπεκία ενώ τα λευκά Ντόπερμαν υποφέρουν από διάφορα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.