Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 14:12

Γκόλντεν Ριτρίβερ-Golden Retriever

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(15 ψήφοι)

Τα σκυλιά Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι γνωστά για τον αφοσιωμένο και υπάκουο χαρακτήρα τους καθώς και για το ότι είναι ο σύντροφος της οικογένειας. Είναι μια ικανή και αθλητική ράτσα που λαχταρά για μια εξόρμηση σε εξωτερικό χώρο. Αν αγνοήσετε τη φυσική του ενέργεια και την ισχυρή σωματική του διάπλαση μπορεί να του προκαλέσετε προβλήματα συμπεριφοράς, και γι ‘αυτό καλό είναι να του παρέχετε καθημερινή σωματική και πνευματική άσκηση. Έχει την τάση να είναι υπερβολικά ενθουσιώδης και θορυβώδης, και ο έντονος ενθουσιασμός του συχνά μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ωστόσο, είναι πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν ενώ απολαμβάνουν τη εκπαίδευση. Τα επιτεύγματα των σκυλιών Γκόλντεν Ριτρίβερ στην εκπαίδευση υπακοής είναι αξιοσημείωτα. Απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν το πέταγμα αντικειμένων και αγαπούν να μεταφέρουν αντικείμενα στο στόμα τους.


Το Γκόλντεν Ριτρίβερ χρειάζεται καθημερινή άσκηση και ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Ενεργά παιχνίδια, εκπαίδευση υπακοής είναι μερικοί καλοί τρόποι για να ασκήσουν το μυαλό και το σώμα του σκύλου. Είναι ένα πολύ κοινωνικό σκυλί και γι’ αυτό είναι καλύτερα να μοιράζεται τη ζωή του με τον ιδιοκτήτη του. Το τρίχωμα τους χρειάζεται βούρτσισμα δύο φορές την εβδομάδα.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: στεφανιαία νόσος, δυσπλασία του αγκώνα, καταρράκτης
  • Μικρά προβλήματα: εντρόπιο, τριχίαση, καταρράκτης, δερματίτιδα, στένωση της αορτής, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αλλεργίες, vWD, μυοκαρδιοπάθεια
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: επιληψία, CPRA, οστεοσάρκωμα
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνας, μάτια, καρδιά, αίμα


Διάρκεια ζωής: περίπου 10-13 έτη