Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 14:19

Γκρέι Χάουντ-Greyhound

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Γνωστό ως " το ταχύτερο σκυλί του κόσμου", το Γκρέι Χάουντ είναι ένα ήσυχο, ήρεμο και με πολύ καλούς τρόπους σκυλί για εσωτερικούς χώρους. Έχει καλή σχέση με άλλα σκυλιά, ή άλλα ζώα, αρκεί να έχει μεγαλώσει μαζί τους. Στους εξωτερικούς χώρους, έχει την τάση να κυνηγάει κάθε μικρό πράγμα που κινείται. Είναι πολύ ευαίσθητος και μερικές φορές δειλός. Παρά την ανεξάρτητη φύση του, είναι πάντα πρόθυμο να σας ευχαριστήσει.


Το Γκρέι Χάουντ χρειάζεται καθημερινή άσκηση, αλλά να έχετε υπ’ όψιν σας ότι πρόκειται για ένα σκύλο ταχύτητας και όχι για ένα δρομέα αντοχής. Οι ανάγκες του για άσκηση μπορούν να ικανοποιηθούν δίνοντας του την ευκαιρία να τρέξει ελεύθερος ή με λουρί, αλλά ακόμα και με μία μεγάλης διάρκειας βόλτα. Αγαπά να τρέχει και να κυνηγάει σε εξωτερικούς χώρους, και μπορεί εύκολα να βρεθεί σε κίνδυνο λόγω της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσει, εκτός αν ασκείται σε ασφαλή περιοχή. Δεν μπορεί ζήσει σε εξωτερικούς χώρους αφού απολαμβάνει τις ανέσεις που του παρέχει ένα μαλακό κρεβάτι και αναζητά ζεστασιά. Το τρίχωμά του φροντίζεται πολύ εύκολα και χρειάζεται μόνο περιστασιακό βούρτσισμα για να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: καμία
  • Μικρά προβλήματα: στρέψη στομάχου, οστεοσάρκωμα
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: καμία


Διάρκεια ζωής: περίπου 10-13 έτη


Σημείωση: Προσοχή στους τραυματισμούς μυών στους αγώνες ταχύτητας (κούρσες) που συνήθως είναι στα δάκτυλα και στο κότσι. Τα Γκρέι Χάουντ είναι ευαίσθητα στην αναισθησία και είναι επιρρεπείς σε ρήξεις και τραυματισμούς στην ουρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μεγάλος Δανός-Great Dane Χάσκυ-Husky »