Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 14:28

Λαμπραντόρ-Labrador

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(25 ψήφοι)

Λίγες ράτσες αξίζουν την έντονη δημοτικότητα που έχουν τα Λαμπραντόρ. Τα σκυλιά Λαμπραντόρ είναι αφοσιωμένα, υπάκουα, συμπαθή και έχουν καλή σχέση με τα παιδιά, άλλα σκυλιά ή άλλα κατοικίδια ζώα. Θα είναι παράλληλα, την ίδια ημέρα, ένα ήρεμο σκυλί για μέσα στο σπίτι και ένα παιχνιδιάρικο σκυλί στην αυλή που θα έχει έντονο ενθουσιασμό. Είναι πρόθυμο να σας ευχαριστήσει, απολαμβάνει τη μάθηση και διαπρέπει στην εκπαίδευση υποταγής. Είναι μια ισχυρή ράτσα που αγαπά το κολύμπι και χρειάζεται καθημερινή σωματική και ψυχική άσκηση. Ωστόσο ένα Λαμπραντόρ που βαριέται μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.


Τα Λαμπραντόρ είναι δραστήρια και κοινωνικά σκυλιά. Χρειάζονται καθημερινή άσκηση, κατά προτίμηση με τη μορφή της κολύμβησης. Οι ιδιοκτήτες Λαμπραντόρ με πισίνες πρέπει είτε να έχουν ένα φράχτη στην πισίνα ή να είναι έτοιμοι να μοιραστούν την πισίνα με το σκύλο τους. Το τρίχωμά τους μαδάει εύκολα μέσα στο νερό και χρειάζεται βούρτσισμα κάθε εβδομάδα για να αφαιρεθούν οι νεκρές τρίχες. Τα Λαμπραντόρ είναι πολύ πιο ευτυχισμένα σε εσωτερικούς χώρους μαζί με τον ιδιοκτήτη τους.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: στεφανιαία νόσος, δυσπλασία αμφιβληστροειδή , σκελετικός νανισμός, μυϊκή δυστροφία, δυσπλασία αγκώνα
  • Μικρά προβλήματα: καταρράκτης, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, CPRA, πυώ-τραυματική δερματίτιδα
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: διαβήτης, εντρόπιο
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνας, μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου 10-12 χρόνια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τζακ Ράσελ Τεριέ-Jack Russell Terrier Λάσα Άπσο-Lhasa Apso »