Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 15:02

Παγκ-Pug

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Ένας ευχάριστος συνδυασμός αξιοπρέπειας και κωμωδίας καθιστούν το Παγκ σε ένα αξιαγάπητο, παιχνιδιάρικο και γεμάτο αυτοπεποίθηση σύντροφο. Μπορεί να γίνει πεισματάρης και ισχυρογνώμων, αλλά είναι χαρούμενος και γενικά πρόθυμος να σας ευχαριστήσει . Αγαπά να χοροπηδά και να επιδεικνύει τον εαυτό του.


Το Παγκ χρειάζεται καθημερινή άσκηση, είτε με τη μορφή ενός έντονου παιχνιδιού ή με μια μέτρια βόλτα με λουρί. Δεν τα πάει καλά με τη θερμότητα και την υγρασία και δεν πρέπει να ζει σε εξωτερικούς χώρους. Το λείο τρίχωμά του χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα και αρκεί μόνο περιστασιακό βούρτσισμα για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών. Ωστόσο, οι ρυτίδες του προσώπου χρειάζονται τακτικό καθαρισμό και στέγνωμα για την πρόληψη λοιμώξεων στο δέρμα. Τα σκυλιά Παγκ πολλές φορές λαχανιάζουν και ροχαλίζουν.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: καμία
  • Μικρά προβλήματα: στένωση στα ρουθούνια, επιγονατιδική εξάρθρωση, εντρόπιο
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: επιληψία
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου 12-15 χρόνια


Σημείωση: Στο δέρμα τους εμφανίζεται πολλές φορές λοίμωξη (δερματίτιδα) εάν οι ρυτίδες δεν καθαρίζονται τακτικά. Τα σκυλιά Παγκ δεν μπορούν να ανεχτούν τη θερμότητα και είναι ευαίσθητα στην αναισθησία ενώ τέλος, μπορούν να υποστούν εκδορά του κερατοειδούς και παχυσαρκία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πουντλ-Poodle Ροτβάιλερ-Rottweiler »