Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 13:01

Δανία: Οι αρχές ξεθάβουν εκατομμύρια μινκ (vid)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν πως θα ξεθάψουν τέσσερα εκατομμύρια μινκ που θανατώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Αίτια η πολύ έντονη μυρωδιά.

Νεκροταφείο μινκ Morten Stricker/Morten Stricker

«Υποψιαζόμαστε ότι οι γείτονες υποφέρουν από την αφόρητη μυρωδιά του σάπιου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, οπότε αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα» δήλωσε ο Γιαν Ρέινζ, γενικός γραμματέας του υπουργείου περιβάλλοντος.

Αμέσως μετά την εκσκαφή, τα μινκ θα αποτεφρωθούν. Οι αρχές σημειώνουν πως παρά τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, το πόσιμο νερό δεν έχει μολυνθεί. Αν και το υπουργείο περιβάλλοντος πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους, κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως σε κάποια χρόνια ο υδροφόρος ορίζοντας θα μολυνθεί και τότε θα είναι αργά. Στη Δανία θανατώθηκαν 17 εκατομμύρια ζώα.

Τα νεκρά μινκ θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους σε στρατιωτική περιοχή της δυτικής Δανίας και καλύφθηκαν με δύο μέτρα χώμα. Ωστόσο, εκατοντάδες από αυτά άρχισαν να αναδύονται, καθώς δέχονταν ώθηση προς το έδαφος από αέρια που δημιουργούνται κατά την αποσύνθεση τους. Μέσα Μαζικής ενημέρωσης τα έχουν ονομάσει «μινκ ζόμπι». 

Πηγή: gr.euronews.com