Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 15:27

Φωτιά στον Σχίνο: Eκκληση για βοήθεια -«Τεράστια η καταστροφή, χιλιάδες ζώα κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα, με εγκαύματα»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η φωτιά στον Σχίνο άφησε πίσω της μεγάλες εκτάσεις κατεστραμμένης γης, πολλές υλικές ζημιές και τραυματισμένα ζώα.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρει και σε ανάρτησή του ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), η πυρκαγιά, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέασε ζώα που χρειάζονται φροντίδα. «Η στενόχωρη συλλογή μας από τον καμένο Σχίνο. Χελώνες, όπως ήταν αναμενόμενο, κι ένας ζαλισμένος από τους καπνούς γλάρος», γράφει ο Σύλλογος στο post του.

Δραματική η κατάσταση
Μάλιστα, η δημοτική Αρχή, λόγω της δραματικής κατάστασης, ήρθε σε συνεννόηση με φιλοζωικό σωματείο των Μεγάρων (ΑΝΙΜΑ), που δραστηριοποιείται έντονα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν είναι εφικτό να σηκώσει μόνο του το βάρος. Η έκταση που πρέπει να καλυφθεί για την περίθαλψη των ζώων είναι πολύ μεγάλη, αλλά και τα έξοδα τεράστια, οπότε ο δήμος των βορείων προαστίων αποφάσισε να συμβάλλει και να κινητοποιήσει την εθελοντική δράση.

Όπως ανακοίνωσε, οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την περίθαλψη και την περιποίηση των τραυματισμένων ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές. Αυτά τα είδη είναι γάζες και επίδεσμοι, φυσικοί οροί, οροί ματιών, κρέμες εγκαυμάτων, πετσέτες και σεντόνια, ξηρά τροφή και νερά, τα οποία όποιος επιθυμεί, μπορεί μέχρι και την Παρασκευή (28/5) να τα προσφέρει στο ΟΚΠΑ του Δήμου Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 62), από τις 7 π.μ. έως και τις 4.30 μ.μ.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου
«Είναι μια εβδομάδα αλληλεγγύης, γιατί θεωρήσαμε πως η δράση αυτή είναι και πολιτισμός και αγάπη για τα ζώα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρασκευή Αρσένη-Λάμπρου και συνεχίζει: «Κάνουμε έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, επιδέσμους, κρέμες κ.α., ώστε να τα στείλουμε στη φιλοζωική οργάνωση, καθώς είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει μόνη της. Η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια. Χιλιάδες ζώα, σκύλοι, ελάφια, αλεπούδες, κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα, με εγκαύματα και δεν είναι και εύκολο τώρα να βρουν τροφή και νερό μέσα στα καμένα δάση».

Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, η αντιδήμαρχος Βριλησσίων σημειώνει: «Ο δήμος μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω σε αυτά τα ζητήματα και σπεύδει πάντα προς βοήθεια. Το έκανε πρώτα απ’ όλα για τους ανθρώπους, καθώς έσπευσε να συμβάλλει στα Ψαχνά, στο Μάτι, παντού. Τώρα υπάρχει αυτή η καταστροφή στα Γεράνεια όρη, όπου πέρα από το φυσικό περιβάλλον, έχει πληγεί και ο ζωικός κόσμος. Τα τραυματισμένα ζώα πραγματικά βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα ζώα δίνουν αγάπη και δεν ζητάνε τίποτα, μόνο φροντίδα. Έτσι κι εμείς το νιώσαμε ως υποχρέωσή μας».

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και το επιβεβαιώνει αυτό η κ. Αρσένη-Λάμπρου καθώς όπως λέει: «Οι βριλησσιώτες είναι φιλόζωοι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα ζητήματα. Ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα που κάναμε και την Παρασκευή θα τα πάμε εμείς να τα παραδώσουμε».

Πηγή: iefimerida.gr