Νέα

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 09:20

Αχ. Μπέος: Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στο Βόλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Περίπου 400 αδέσποτα πρόκειται να συλλεχθούν από την πόλη και να μεταφερθούν σε χώρο φιλοξενίας που αναζητείται από το Δήμο Βόλου. «Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στην πόλη», εξήγγειλε ο κ. Αχιλλέας Μπέος, επιτιθέμενος, ακόμη μία φορά, στα ΜΜΕ που τα χαρακτήρισε «κοπρίτες» και «διχασμένες προσωπικότητες».

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η ανάθεση της συλλογής, φροντίδας και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων για ένα εξάμηνο και η εκκίνηση πρόχειρου διαγωνισμού για την εύρεση του χώρου που θα φιλοξενηθούν. Μόνη αρνητική ψήφος του ανεξάρτητου συμβούλου, Αχιλλέα Καλυβιώτη, καθώς όλες οι άλλες μειοψηφίες είχαν αποχωρήσει.

Τα αδέσποτα ζώα έγιναν αφορμή για να… ξεσπάσει ακόμη μία φορά κατά των δημοσιογράφων ο Δήμαρχος Βόλου, που τους χαρακτήρισε «κοπρίτες» και «διχασμένες προσωπικότητες». Όπως είπε στην τοποθέτησή του, το πρόβλημα είναι τεράστιο και απαιτείται άμεση λύση. Ωστόσο, «τόσο καιρό τα μέσα μαζικής διαπλοκής φωνάζουν για τα αδέσποτα, αναφέρονται στα δαγκώματα και τις επιθέσεις και τώρα εμείς που μέσα σε 20 μέρες προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με λύσεις ανθρώπινες, αυτοί οι άνθρωποι γράφουν ολόκληρα ρεπορτάζ και βάζουν στο κόλπο τις φιλοζωικές. Μιλάμε για τρέλα. Μία απόφαση πήραμε: Ότι σ’ αυτή την πόλη δεν θα υπάρχει αδέσποτο στις 30 Νοεμβρίου. Τελείωσε το παραμύθι, εδώ μιλάμε για διχασμένες οργανώσεις, έχω τρελαθεί», είπε.

Ο Δήμαρχος Βόλου κάλεσε όποιον θέλει να υποβάλλει σχετικές προτάσεις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με γνώμονα την καλύτερη επιβίωση των ζώων αλλά και την αποφυγή περιστατικών επιθέσεων στους πολίτες.

Η πρόταση για την ανάθεση της συλλογής, φροντίδας και στέγασης των ζώων, αφορά σε 400 αδέσποτα, αν και όπως παρατήρησε ο κτηνίατρος κ. Γιάννης Κουκουσέλης, δύσκολα θα βρεθεί ενδιαίτημα για τη φιλοξενία των σκύλων. «Εμείς θα σταματήσουμε τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα λύσουμε το πρόβλημα» απάντησε ο αντιδήμαρχος, κ. Τάσος Μπατζιάκας.

Παρέμβαση στην συζήτηση έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλοι των Ζώων, κ. Φιλιππαίος, που είπε πως δεν πρέπει τα αδέσποτα να «μαντρωθούν» κάπου, αλλά να εμβολιαστούν, να αποπαρασιτωθούν και να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς και να υπάρξει μέριμνα για τα άρρωστα και τα επιθετικά σκυλιά.

Ο κ. Μπατζιάκας, του απάντησε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει άλλη λύση, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αφού στο δημοτικό κυνοκομείο εργάζεται μόνο μία διοικητική υπάλληλος και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν από την στιγμή που οι άνθρωποι κλείνονται στα Γηροκομεία, να μην επιτρέπεται η ίδρυση κυνοκομείων.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος, κ. Αχιλλέας Καλυβιώτης, που ανήκε στην ομάδα πλειοψηφίας, είπε πως δεν πρέπει να ανατεθεί σε ιδιώτη η φροντίδα των αδεσπότων και ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να επανεξετάσει το θέμα.

Πηγή: www.myvolos.net