Νέα

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 10:47

ΣΟΚ! Δικαίωμα άμεσης θανάτωσης από τις αρχές σε σκύλους!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Δείτε 2 απάνθρωπα νέα μέτρα για τους Σκύλους που διαδίδονται στο ίντερνετ χωρίς κανείς να τα προσέξει! Ανάμεσα στο ευχάριστο νέο ότι θα απαγορεύεται η διατήρηση σκύλου στην ταράτσα, σε μπαλκόνι μονοκατοικίας και σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας ή μπαλκόνι πολυκατοικίας, τα νέα μέτρα που τις τελευταίες ώρες βλέπουμε να διαδίδονται στο ίντερνετ περιέχουν 2 απάνθρωπα νέα μέτρα που δίνουν το δικαίωμα θανάτωσης σκύλων εάν αυτός επιτεθεί... Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω δίνουν ακόμα και το δικαίωμα σε αστυνομικό ή θηροφύλακα πολυκατοικίας να θανατώσουν το σκύλο με το υπηρεσιακό τους όπλο.

Δείτε τα νέα μέτρα:

1. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι, ενώ μέχρι σήμερα η άδεια κατοχής σκύλου ίσχυε για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσης της, με την προτεινόμενη νομοθεσία η άδεια κατοχής θα ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, εκάστου έτους, νοουμένου ότι κατά το πρώτο έτος εγγραφής, ο ιδιοκτήτης σκύλου θα καταβάλλει το ποσό του τέλους κατοχής που αντιστοιχεί στο υπολειπόμενο μέρος του έτους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Με αυτό τον τρόπο, συμπληρώνεται, οι τοπικές αρχές θα είναι σε θέση να έχουν καλύτερο έλεγχο στην έκδοση και λήξη των αδειών κατοχής σκύλων, αλλά και οι πολίτες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πότε θα πρέπει να ανανεώσουν την άδεια κατοχής του σκύλου τους.

2. Επίσης, με βάση τη νέα νομοθεσία απαγορεύεται η εκπαίδευση ή χρήση σκύλων για κυνομαχίες ή χρήση υλικών ή εργαλείων για την εκπαίδευση σκύλων για κυνομαχίες.

3. Απαγορεύεται επίσης η κακοποίηση, εγκατάλειψη και κακή ή βάναυση μεταχείριση σκύλου, εκτός από περιπτώσεις προστασίας από επίθεση σκύλου εναντίων ανθρώπων, ποιμνίων, αγρινών ή άλλων ζώων για την πρόκληση τραυματισμού ή θανάτου.

4. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε σκύλος προκαλέσει τραυματισμό σε πρόσωπο ή ποίμνιο ή ζώο, ο σκύλος θα μπορεί να κατασχεθεί από την αρμόδια αρχή και θα υπόκειται σε ευθανασία από εγγεγραμμένο κτηνίατρο.

5. Στην περίπτωση παρουσίας αστυνομικού ή θηροφύλακα κατά τη διάρκεια επίθεσης σκύλου σε άνθρωπο ή ποίμνιο και την πρόκληση τραυματισμού, ο αστυνομικός ή ο θηροφύλακας θα έχει το δικαίωμα να θανατώσει το σκύλο με το υπηρεσιακό του όπλο.

6. Ακόμη, αναφέρεται ότι θα απαγορεύεται η διατήρηση σκύλου στην ταράτσα, σε μπαλκόνι μονοκατοικίας και σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας ή μπαλκόνι πολυκατοικίας.

7. Θα επιτρέπεται η διατήρηση σκύλου στον ανοικτό χώρο μονοκατοικίας με την προϋπόθεση ότι το ύψος της περίφραξης της μονοκατοικίας θα είναι ανάλογο της φυλής και του μεγέθους του ζώου, ώστε να αποτρέπεται η απόδραση του ή η ελεύθερη κυκλοφορία του εκτός του περιφραγμένου ανοικτού χώρου της μονοκατοικίας.

8. Εξάλλου, όσοι βγάζουν το σκύλο τους για περίπατο σε δημόσιους χώρους θα έχουν την υποχρέωση να περισυλλέγουν τα κόπρανα του σκύλου αμέσως μετά την αφόδευση.

9. Η αρμόδια αρχή είναι υποχρεωμένη να διατηρεί εγκεκριμένα από το Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κατάλληλα τοπικά, επαρχιακά ή περιφερειακά υποστατικά για τη φύλαξη σκύλων.

10. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι υποχρεωμένοι τέλος να έχουν περιλαίμιο στο σκύλο τους στο οποίο να αναγράφεται το όνομα ή το όνομα και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη.