Νέα

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 16:09

Μάθημα αγάπης: Επίσκεψη κακοποιημένου σκύλου σε δημοτικό σχολείο στα Σπάτα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)

Μετά από υλοποίηση προγράμματος ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης των παιδιών η δασκάλα της πρώτης δημοτικού μετά την έγκριση των αρμοδίων, ο μαθητής Αλέξανδρος παρουσίασε στους συμμαθητές του τον Νηρέα.
 

Ο Νηρέας είναι ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ που δόθηκε στην οικογένεια μετά από έλεγχο για υιοθεσία. Η εξέλιξή της ήταν μη αναμενόμενη αφού ο 8χρονος γιος έμαθε να αγαπά και προπάντων να μην φοβάται τα ζώα. Αυτήν την αγάπη του λοιπόν ήθελε να την μεταφέρει και στους φίλους του στο σχολείο. 

Το πρωί της Τρίτης ο Νηρέας με συνοδεία τον πατέρα έμαθε στους μικρούς μαθητές ότι κανένα ζώο δεν είναι κακό παρά μόνο οι άνθρωποι που τα κακοποιούν. Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του σεβασμού απέναντι στα ζώα και η ανταπόδοση της αγάπης από μέρος τους. Τους μίλησαν για την κακοποίηση που υπομένουν πολλά ζώα καθημερινά και την αναγκαιότητα της συνύπαρξης ζώων και ανθρώπων.

Ας γίνει λοιπόν παράδειγμα προς μίμηση σε όλους, αυτός ο πατέρας που θέλησε να υιοθετήσει κακοποιημένο ζώο για να μεγαλώσει με τα παιδιά του. Θερμά συγχαρητήρια στην δασκάλα και στον διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου Σπάτων για την ενέργειά τους.
 

Μετά τιμής σας παρουσιάζω τον αγαπημένο μου Νηρέα τονίζοντας το σπουδαίο έργο των εθελοντών που χωρίς αυτούς δεν θα σώζονταν ζώα ώστε να ζουν σε οικογένειες σήμερα. 
 

Με εκτίμηση 
Σεραφίνα Τσουφλίδου