Είσοδος Μέλους

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 19:23

Επιδημία γρίπης αρρωσταίνει εκατοντάδες σκυλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μια μορφή κοινής γρίπης για σκύλους έκανε την εμφάνιση της στις Μεσοδυτικές Πολιτείες με κρούσματα σε εκατοντάδες σκύλους. Οι κτηνίατροι προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων να κρατήσουν τα σκυλιά τους μακρυά απο την επαφή με άλλους σκύλους (κυρίως μύτη με μύτη) άλλα και με οποιοδήποτε άλλο απο τους τετράποδους φίλους τους. Το Πανεπιστήμιο της Κτηνιατρικής Σχολής του Ουισκόνσιν-Μάντισον, λέει ότι ο ιός έχει προσβάλει τουλάχιστον 1.000 σκύλους στο Ιλινόις, Ουισκόνσιν, Οχάιο και την Ιντιάνα.

Οι πρόσφατες μελέτες του ιού από το κτηνιατρικό διαγνωστικό Wisconsin εντόπισε τον ιό Η3Ν2. Η κλινική επίκουρος καθηγητής Keith Poulsen λέει ότι δεν είναι ακόμη γνωστό κατά πόσο αποτελεσματικά είναι τα υπάρχον εμβόλια έναντι του συγκεκριμένου υιού, το οποίο πιστεύεται ότι προέρχονται από την Ασία.

Τα συμπτώματα του ιού μπορούν να προκαλέσουν επίμονο βήχα , καταρροή και πυρετό σε σκύλους. Οι ειδικοί λένε ότι ένα μικρό ποσοστό θα αναπτύξει πιο σοβαρά συμπτώματα. Παρόλα αυτά ο ιός Η3Ν2 έχει συνδεθεί με θανάτους στο παρελθόν.

Δείτε το παρακάτω βίντεο: