Είσοδος Μέλους

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 11:21

Μαζεύει τροφή για τ’ αδέσποτα της Ραφήνας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Μεγάλες ποσότητες φαγητού που περισσεύουν καθημερινά στα εστιατόρια της χώρας μας καταλήγουν στα σκουπίδια, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα ζώα που είτε υποσιτίζονται είτε στην κυριολεξία λιμοκτονούν.

Η σκληρή αυτή διαπίστωση οδήγησε το εστιατόριο Dragon Burger που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας να προχωρήσει σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προάγοντας τη φιλοζωική παιδεία και βοηθώντας ταυτόχρονα στην πράξη τ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης του Dragon Burger τοποθέτησε σε ευδιάκριτο σημείο εντός του εστιατορίου του ένα μικρό κάδο όπου οι πελάτες μπορούν να πετούν το φαγητό που τους περίσσεψε για να χρησιμοποιηθεί στη σίτιση των αδέσποτων ζώων. 

Στο καπάκι του κάδου αναγράφεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα η οδηγία να μην πετάνε σκουπίδια, αλλά μόνο φαγητό για τ’ αδέσποτα ζώα. Παρόλα αυτά οι υπάλληλοι του εστιατορίου φροντίζουν να επιλέγουν την καθαρή τροφή, την οποία διατηρούν στο ψυγείο μέχρι να δοθεί για τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων.

Ο Σπύρος Πετρίδης, που είναι κάτοικος της Ραφήνας και ενεργός φιλόζωος της περιοχής, μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του Dragon Burger, επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι μπορεί κάθε δεύτερη ημέρα να περνάει από το εστιατόριο για να προμηθεύεται το φαγητό που μαζεύτηκε από τους πελάτες και από το προσωπικό, για να σιτίζει είτε τα ζώα του καταφυγίου είτε τ’ αδέσποτα του δρόμου. 

«Όλα τα παιδιά του εστιατορίου Dragon Burger έχουν συμβάλει οικονομικά για να καλυφθούν αρκετές ανάγκες των αδέσποτων ζώων του καταφύγιου της Ραφήνας αλλά και των δρόμων. Επίσης ταΐζουν όλα τ' αδέσποτα γύρω από το μαγαζί τους. Η πρωτοβουλία της τοποθέτησης ειδικού κάδου ώστε να μην πετιέται το φαγητό που μπορεί να χορτάσει δεκάδες ζώα ανήκει στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά του» επισημαίνει ο Σπύρος Πετρίδης στις "Ιστορίες Αδέσποτων".

Πηγή: istoriesadespoton.gr