Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 15:39

Έσωσαν τραυματισμένο σκύλο που κάποιοι πέταξαν σε αρδευτικό κανάλι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο σκύλος που εντοπίστηκε χθες να κείτεται σοβαρά τραυματισμένος μέσα σ΄ένα αρδευτικό κανάλι της Καρδίτσας δίπλα σε κεντρικό δρόμο. Ο Κώστας Βετερνικιώτης που περνούσε από το σημείο είδε τον σκύλο μέσα στο βούρκο και ειδοποίησε αμέσως την Ερμιόνη Γιαννακού και την Κατερίνα Γκανάτσιου που έσπευσαν επί τόπου για να σώσουν αυτό το πλάσμα.

Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα το πώς βρέθηκε ο σκυλάκος πεταμένος μέσα στο αρδευτικό κανάλι. «Με κάποιο τρόπο ο σκύλος τραυματίστηκε. Φαίνεται ότι ενοχλούσε στην άσφαλτο και τον πέταξαν μέσα στο αρδευτικό κανάλι» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού. Το σίγουρο είναι ότι ο σκύλος δεν βρέθηκε από μόνος του εκεί αλλά κάποιοι ασυνείδητοι τον πέταξαν από το δρόμο μέσα στο αρδευτικό κανάλι για να πνιγεί.

Η Ερμιόνη Γιαννακού, η Κατερίνα Γκανάτσιου και ο Κώστας Βετερνικιώτης κατέβηκαν την απόκρημνη πλαγιά, αλλά ήταν αδύνατη η προσέγγιση του σκύλου, που βρισκόταν μισοβυθισμένος μέσα στο νερό στην απέναντι πλευρά, αφού η λάσπη που δεν τους επέτρεπε καμία κίνηση.

Με τη χρήση απόχης η Ερμιόνη Γιαννακού κατάφερε να σύρει τον σκυλάκο προς το μέρος της και με τη βοήθεια των υπολοίπων να τον βγάλει από τον βούρκο. Οι δύο γυναίκες με μεγάλη δυσκολία τον ανέβασαν στο δρόμο και τον έβαλαν στ’ αμάξι. Σύμφωνα με την κα Γιαννακού ο σκύλος ήταν παγωμένος, παράλυτος και εντελώς παραδομένος.

Ο ταλαίπωρος σκυλάκος μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποθερμία (32,4 οC), συσσώρευση υγρού εντός της κοιλιάς και αιμάτωμα στην κοιλιακή χώρα. Μπήκε σε ορό και σήμερα θα υποβληθεί σε περεταίρω εξετάσεις.

Όποιος  έχει τη δυνατότητα να συμβάλει  ώστε να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του μπορεί να χρησιμοποιήσει το Paypal με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να καλέσει την κα Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093.

Πηγή: istoriesadespoton.gr