Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 10:52

Περίμενε δυο μήνες να επιστρέψει ο ιδιοκτήτης του που το εγκατέλειψε. Ώσπου έγινε το θαύμα..

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)

Δεν υπάρχει κανείς πιο αφοσιωμένος στην οικογένειά του από τον σκύλο! Έτσι είναι πολύ θλιβερό να ακούς ότι κάποιος εγκατέλειψε τον σκύλο του αφήνοντας τον στη μοίρα του.

Όταν διαβάσαμε την αρχή της ιστορίας αυτού του πιστού σκύλου, πιστέψαμε ότι θα είχε άσχημο τέλος. Ευτυχώς όμως κάτι συνέβη που έφερε την ελπίδα.

Για δύο μήνες, ένας σκύλος που τον παράτησε ο ιδιοκτήτης του σε μια άκρη του δρόμου στην Ταϊλάνδη, τον περίμενε υπομονετικά να επιστρέψει.
Οι οδηγοί των αυτοκινήτων που διέσχιζαν τον πολυσύχναστο δρόμο ήταν αυτοί που παρατήρησαν πρώτοι το εγκαταλειμμένο ζώο. Κάθε μέρα το έβλεπαν να κάθεται στο ίδιο σημείο, κοντά στην πόλη Phukat, σαν κάτι να περίμενε. 

Κάθε μέρα και κάθε νύχτα ήταν στο ίδιο σημείο. Ποτέ δεν έφυγε πιο μακριά. Ίσως να τρόμαζε στην ιδέα ότι θα έρθει ο ιδιοκτήτης του και δεν θα τον βρει εκεί.

Μερικές μέρες μετά την εγκατάλειψη του, βρέθηκαν καλόκαρδοι άνθρωποι που ήθελαν να το βοηθήσουν. Αλλά δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει.

Τοποθέτησαν μερικές ομπρέλες δίπλα του για να μπορεί να προστατευτεί από τον ήλιο. 

Του έφερναν φαγητό. Αλλά το έτρωγε με φειδώ και στη συνέχεια συνέχιζε να στέκεται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας τον άκαρδο ιδιοκτήτη του.

Για το πιστό σκυλί δεν είχε σημασία αν έβρεχε ή αν έκανε τρομερή ζέστη. Κάθονταν στο ίδιο πάντα σημείο και περίμενε. Δεν ήθελε καν να προφυλαχθεί κάτω από τις ομπρέλες.
Ίσως να πίστευε ότι εκεί ο ιδιοκτήτης του δεν θα τον έβλεπε. 

Ίσως να νόμιζε ότι ο ιδιοκτήτης του θα πέρναγε με το αυτοκίνητο και θα τον προσπερνούσε.

Όσο περνούσαν οι μέρες, όλο και περισσότερες φωτογραφίες του σκύλου κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο.

Η ιστορία του πιστού σκύλου που περίμενε υπομονετικά δυο μήνες τον άνθρωπο που τον παράτησε, είχε γίνει πλέον γνωστή σε πολλούς ανθρώπους. Η κατάσταση της υγείας του όμως όλο και χειροτέρευε. Στις 19 Αυγούστου του 2014, έκλεισε δύο μήνες που παρέμενε ακίνητος στο ίδιο σημείο.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν κάποιος ειδοποίησε μια φιλοζωική οργάνωση για το περιστατικό, την Soi Dog Rescue. Άνθρωποι της έφτασαν στο σημείο, έπιασαν το σκυλί και το μετέφεραν στο καταφύγιό τους! Και όχι μόνο αυτό.. Λίγες μέρες μετά βρέθηκε κάποιος που το πρόσφερε ένα νέο σπίτι!

Είναι όμορφο να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στον κόσμο μας. Ότι υπαρχουν άνθρωποι που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ένα ζώο που έχει ανάγκη. Ελπίζουμε η ραγισμένη καρδιά αυτού του σκύλου να θεραπεύτηκε κοντά στους νέους του ιδιοκτήτες.

Πηγή: dinfo.gr