Κατοικίδια & Ζωή

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 12:31

Οι 6 ράτσες σκύλων που γαβγίζουν περισσότερο (και γιατί).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

Τα σκυλιά γαβγίζουν πάρα πολύ και αυτό μπορεί να είναι πολλές φορές ενοχλητικό. Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει μάθει να γαβγίζει μόνο όταν είναι απαραίτητο.

 

1) Πιο θορυβώδης ράτσα: Τσιουάουα


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ο σκύλος σας γαβγίζει, επειδή θέλει την προσοχή σας. Αντί να αγνοείτε το γάβγισμά του προσπαθήστε να καταλάβετε τι προσπαθεί να σας πει. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Μήπως το σκυλί βαριέται; Είναι στεναχωρημένο; Ανήσυχο; Φοβάται; Νιώθει μοναξιά; Οι περισσότερες από τις παραπάνω συνθήκες μπορούν να διορθωθούν αν δαπανάτε περισσότερο χρόνο μαζί με το σκύλο σας.


2) Κερν Τεριέ

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αντί να κάθεστε στην αυλή σας διαβάζοντας ένα βιβλίο, παίξτε ένα παιχνίδι με το σκύλο σας ή διδάξτε του μια νέα εντολή.


3) Γερμανικός Ποιμενικός

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Έντονη άσκηση. Το σκυλί σας μπορεί να χρειάζεται περισσότερη άσκηση και δραστηριότητες οι οποίες θα τον βοηθήσουν να καταναλώσει την περίσσεια ενέργεια που τον οδηγεί στο γάβγισμα.


4) Σνάουτσερ

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό. Αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείτε με το σκυλί σας, προσλάβετε κάποιον να τον πηγαίνει βόλτες.


5) Σκωτσέζικο Τεριέ

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κρατήστε συντροφιά στο σκύλο σας. Επιτρέψτε στο σκυλί να μένει μέσα στο σπίτι μαζί σας, για να μπορεί να αισθάνεται την παρουσία σας.


6) Ροτβαιλερ


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δοκιμάστε να τροποποιήσετε τη συμπεριφορά του σκύλου σας. Διδάξτε στο σκυλί σας την εντολή "ήσυχα": Αρχικά, ζητήστε από το σκυλί σας να γαβγίσει. Στη συνέχεια, κρατώντας μια λιχουδιά μπροστά από τη μύτη του, το σκυλί θα σταματήσει να γαβγίζει και θα αρχίσει να οσμίζεται. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή του λέτε την εντολή " ήσυχα". Όταν το σκυλί σας σταματήσει το γάβγισμα και είναι ήσυχο, να το ανταμείψετε με έπαινο και χάδια. Μετά από τρία δευτερόλεπτα ησυχίας, να δώσετε στο σκυλί σας την λιχουδιά. Αν ο σκύλος σας κάνει κάποιο λάθος , χτυπήστε δυνατά τα χέρια σας για να του αποσπάσετε την προσοχή και επαναλάβετε την άσκηση.