Είσοδος Μέλους

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 10:08

Πώς να κρατήσετε χωρίς μυρωδιές την άμμο της γάτας σας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

αμμος γατας

Οι γάτες είναι υπέροχα κατοικίδια, τα οποία, αν και είναι πολύ ανεξάρτητα και δεν πρόκειται να σας ταλαιπωρήσουν καθόλου με τη φροντίδα τους, δείχνουν την αγάπη τους με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μόνο αν έχει κανείς μια γατούλα μέσα στο σπίτι μπορεί να νιώσει αυτή την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα πανέμορφα αιλουροειδή και τον άνθρωπο. Ωστόσο, πολλοί διστάζουν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα φοβούμενοι τις μυρωδιές και γενικότερα την έλλειψη καθαριότητας που μπορεί να φέρνει μαζί της η άμμος της γάτας, η οποία είναι απαραίτητο να υπάρχει μέσα στο σπίτι, αφού οι γάτες δεν βγαίνουν έξω βόλτα, όπως οι σκύλοι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να κρατήσετε τις μυρωδιές και την αίσθηση βρωμιάς μακριά και να απολαύσετε την παρέα μιας γατούλας. Μια επίσκεψη στο πιο κοντινό σας pet shop θα σας πείσει.

 

Ανοξείδωτη λεκάνη άμμου

Οι περισσότερες λεκάνες για άμμο είναι φτιαγμένες από πλαστικό, το οποίο έχει μεν το πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύ υλικό και πλένεται εύκολα, όμως από την άλλη απορροφά τις μυρωδιές σαν σφουγγάρι. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να το αποφύγετε και να αγοράσετε από το pet shop μια λεκάνη από ανοξείδωτο υλικό που πλένεται γρήγορα και δεν κρατάει τις μυρωδιές όσος καιρός και αν περάσει.

Αρωματικά βότανα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να καλύψετε τις οσμές είναι να ανακατέψετε μέσα στην άμμο αρωματικά βότανα που είναι ασφαλή για τη γατούλα σας, όπως η λεβάντα. Όχι μόνο δεν θα μυρίζει πλέον τίποτα αλλά και θα αναδίδεται μια ευχάριστη μυρωδιά από το μπάνιο. Φυσικά, προϋπόθεση είναι ότι θα καθαρίζετε την άμμο από τις ακαθαρσίες καθημερινά.

Σόδα

Πριν τοποθετήσετε την άμμο μέσα στη λεκάνη την πρώτη φορά, καλό είναι να καλύψετε τον πάτο με ένα λεπτό στρώμα σόδας. Η σόδα απορροφά την υγρασία και θα αφήσει άθικτο το τοίχωμα της λεκάνης, ώστε να μη γεμίσει με άσχημες μυρωδιές, κάτι που χρειάζεται αν τελικά δεν πάρετε ανοξείδωτη λεκάνη.

Ξύδι ή λεμόνι

Το ξύδι χρησιμοποιείται γενικώς ως καθαριστικό, αφού εξουδετερώνει όχι μόνο τις υπάρχουσες οσμές αλλά και αυτές που θα επακολουθήσουν. Έτσι, μπορείτε να πλένετε την αμμολεκάνη με ξύδι μια φορά την εβδομάδα. Αν η μυρωδιά του ξιδιού δεν σας αρέσει, τότε μπορείτε να κάνετε την ίδια δουλειά με λεμόνι σκέτο ή ανακατεμένο με λεβάντα.

Τι πρέπει να αποφύγετε

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι να καλύψετε τις μυρωδιές, για να μην αισθάνεστε άσχημα μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Επιπλέον, σε όλα τα pet shop υπάρχουν ειδικές άμμοι, οι οποίες είναι ενισχυμένες με διάφορα αρώματα, για να λειτουργούν όλα άψογα, ενώ μερικές λεκάνες άμμου είναι καλυμμένες από πάνω με στρώμα ενεργού άνθρακα για απόλυτη προστασία από τις οσμές. Αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνετε είναι να ψεκάσετε με χημικά την άμμο. Αυτά όχι μόνο μπορεί να βλάψουν το ζωάκι σας αλλά και να το απωθήσουν από το να πηγαίνει στην άμμο, αφού δεν θα αισθάνεται άνετα.

Πηγή: https://petsandgarden.gr/