Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 11:58

Ασφαλές και φιλικό προς το σκύλο σας καθάρισμα του σπιτιού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Μπήκε η άνοιξη! Και αφού μπήκε η άνοιξη όπως όλες οι καλές νοικοκυρές, έτσι κι εσείς θα θέλετε να κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι σας αλλά τι πως θα προφυλάξετε το σκύλο σας από τις μυρωδιές και τη φασαρία που τον ανησυχεί;


Το πρώτο σας μέλημα είναι να διασφαλίσετε τη φυσική ασφάλεια του σκύλου σας. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό, αν αφήσετε το σκύλο σας στην κρεβατοκάμαρα με ένα δελεαστικό παιχνίδι μασήματος, ενώ εσείς καθαρίζετε το υπόλοιπο σπίτι και στη συνέχεια, να τον μετακινήσετε σε έναν άλλο χώρο όταν θέλετε να καθαρίσετε την κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε, επίσης, να τον αφήσετε και στο δικό του χώρο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει πολύ ανήσυχος όταν σας βλέπει να καθαρίζετε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κρεμάσετε μια κουρτίνα ή ένα ύφασμα μπροστά του για να τον εμποδίσετε να βλέπει. Τέλος, μπορείτε να πείτε σε ένα μέλος της οικογένειάς σας, ένα φίλο ή γείτονά σας να βγάλει το σκύλο βόλτα όσο εσείς θα καθαρίζετε.


Μόλις ο σκύλος σας είναι ασφαλής, μακριά από το ξεσκόνισμα και το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο καθάρισμα! Λάβετε υπόψη σας ότι ακόμη και εάν το κατοικίδιο ζώο σας δεν είναι στο σπίτι όταν καθαρίζετε, τα υπολείμματα και οι παρατεταμένες αναθυμιάσεις τοξικών καθαριστικών μπορεί να τον βλάψουν όταν επιστρέψει, για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο που υπάρχει αν ένα κατοικίδιο ζώο έρθει σε επαφή με αυτά τα προϊόντα. Έτσι, ανοίξτε τα παράθυρα και μαζέψτε τα καθαριστικά που χρησιμοποιήσατε.


Ασφαλές και φιλικό προς τους σκύλους καθάρισμα:

 

  • Προϊόντα καθαρισμού γενικής χρήσεως


Ένα καλό καθαριστικό γενικής χρήσης θα κάνει τον καθαρισμό του σπιτιού σας πιο εύκολο. Να είστε προσεκτικοί και να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες που το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να φτάσει και να έχετε κατά νου, ότι η υπερβολική ποσότητα υπολειμμάτων των προϊόντων καθαρισμού μπορεί να βλάψει το κατοικίδιο ζώο σας σε περίπτωση κατάποσης. Για την εξουδετέρωση των μικροβίων στην κουζίνα και στο μπάνιο, αποφύγετε προϊόντα καθαρισμού με χλωρίνη ή αμμωνία καθώς αυτά εκπέμπουν τοξικές αναθυμιάσεις. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ένα μη-τοξικό απολυμαντικό ή κάνετε το δικό σας καθαριστικό με ξύδι και οινόπνευμα.

 

  • Καθαρισμός των δαπέδων


Τα πατώματα από ξύλο σε ένα σπίτι με σκύλο είναι συχνά το πιο δύσκολο σημείο να καθαριστεί αλλά και να διατηρηθεί καθαρό. Όποιο και αν είναι το προϊόν καθαρισμού που θα επιλέξετε, θυμηθείτε ότι τα κατοικίδια ζώα σας μπορεί να γλείψουν τα πατώματά σας για οποιοδήποτε λόγο και θα πρέπει να κάνετε πάντα ένα δεύτερο πέρασμα με ένα μη τοξικό διάλυμα καθαρισμού για την προστασία των κατοικίδιων ζώων σας. Όταν έχετε στρωμένα χαλιά ή μοκέτα χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα.

 

  • Καθαρισμός του φούρνου


Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα καθαριστικά κουζίνας που χρειάζονται υψηλή θερμοκρασία και παραμονή αρκετή ώρα μέσα στο φούρνο, γιατί οι καπνοί είναι τοξικοί και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στο λαιμό και στους πνεύμονες του σκύλου σας. Οι αυτό-καθοριζόμενοι φούρνοι μπορεί να είναι ασφαλέστεροι, αλλά προφυλαχτείτε βάζοντας ένα ανεμιστήρα στην κουζίνα για να φυσάει τις αναθυμιάσεις μακριά. Αν χρειάζεστε ένα φιλικό, προς τα σκυλιά, καθαριστικό για το φούρνο δοκιμάστε μαγειρική σόδα και νερό ή ένα μη τοξικό προϊόν το οποίο δεν εκπέμπει καπνούς, και τρίψτε το φούρνο σας με ένα σφουγγάρι.

 

  • Η εξάλειψη των οσμών


Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλύψετε τις οσμές, η εξάλειψή τους είναι η καλύτερη ιδέα. Δοκιμάστε να αφήσετε μισάνοιχτα κουτιά με μαγειρική σόδα γύρω από το σπίτι (ψηλά και μακριά από το σκύλο σας) ή χρησιμοποιήστε ένα μη τοξικό προϊόν φιλικό προς τα κατοικίδια ζώα. Ποτέ μην εξουδετερώνετε τις οσμές με χρήση τζελ ή υγρών αποσμητικών, ακόμη και αν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, διότι αν ο σκύλος σας έρθει σε επαφή με αυτά τα αντικείμενα μπορεί να τα φάει και να υποστεί δηλητηρίαση.

 

Αφού τελειώσετε με τον καθαρισμό, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για μία ώρα, αν είναι δυνατόν, για να απαλλαγείτε από αναθυμιάσεις. Απλά και μόνο, η μυρωδιά ενός μη τοξικού καθαριστικού μπορεί να δημιουργήσει φτάρνισμα στο σκύλο σας. Μην ξεχάσετε στις περιοχές που έχετε καθαρίσει, να τις περάσετε με ένα ελαφρώς υγρό πανί για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα. Επίσης, να κάνετε ένα έλεγχο σε όλο το σπίτι για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει κάποιο προϊόν καθαρισμού σε σημείο που μπορεί να έχει πρόσβαση ο σκύλος σας.


Αυτό ήταν! Τώρα είστε ελεύθεροι να απολαύστε το πεντακάθαρο σπίτι σας παρέα με τον πιστό σας σύντροφο, προτού αρχίσει να βρωμίζει και πάλι.