Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 12:49

Ισπανία: Δε μαζέψατε τα περιττώματα του σκύλου σας; Σας τα στέλνουμε σπίτι σας με courier!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Στην Ισπανία το δημοτικό συμβούλιο της κωμόπολης Μπρουνέτ, μια μικρή πόλη περίπου 20 χλμ δυτικά της Μαδρίτης, ξεκίνησε την εκστρατεία για την πάταξη των ανεύθυνων ιδιοκτητών σκύλων.


Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, μια ομάδα είκοσι εθελοντών περιπολούσε στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να ελέγχουν και να καταγράφουν τους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους. Πλησίαζαν τους "ένοχους" ιδιοκτήτες και μέσω μιας απλής συζήτησης προσπαθούσαν να ανακαλύψουν το όνομα του σκύλου.


"Με το όνομα του σκύλου και της ράτσας, ήταν δυνατό να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη μέσα από τη βάση δεδομένων για κατοικίδια ζώα που υπάρχει στο δημαρχείο», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.


Οι εθελοντές στη συνέχεια, μάζευαν τα περιττώματα, τα συσκεύαζαν σε ένα κουτί γράφοντας "Απολεσθέντα ιδιοκτησίας" και τα παρέδιδαν με courier στο σπίτι των ιδιοκτητών.


Στην Hernani, μια πόλη στη Χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία, το Συμβούλιο εισήγαγε ένα νόμο πριν από δύο χρόνια αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να καταγράφουν το DNA του σκύλου τους, έτσι ώστε να μπορούν να ανιχνευθούν αν βρεθούν τα περιττώματά  των σκύλων τους στο δρόμο ή στο πάρκο.