Κατοικίδια & Ζωή

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 19:17

Ποιος είναι ο τρόπος για να συστήσετε το μωρό σας στο σκύλο σας!!!!!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Αυτό είναι, κάποια στιγμή φτάνει εκείνη η ημέρα που το μωρό σας και ο σκύλος σας πρέπει να γνωριστούν!!! Σίγουρα δύσκολη στιγμή, σκεπτόμενοι το πώς θα αντιδράσουν και οι δύο. Για το λόγο αυτό εμείς φροντίσαμε να σας εξασφαλίσουμε κάποιες μεθόδους για να τους φέρετε σε μία πρώτη επαφή, χωρίς να ανησυχείτε για την πρώτη εντύπωση:
 
Πριν την συνάντηση με το μωρό, προετοιμάστε το σκύλο σας!!!
 
1.       Πριν ξεκινήσετε τη γνωριμία, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει ήδη πάει μια βόλτα ούτως ώστε να έχει περπατήσει και ασκηθεί. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα είναι πολύ ενθουσιώδης και ενεργητικός με τις νέες του γνωριμίες, την ώρα των συστάσεων.
 
2.      Βάλτε κάποιον τρίτο να κρατήσει το μωρό. Όταν επιστρέψετε από το νοσοκομείο με το μωρό, αφήστε κάποιον τρίτο να το κρατάει ενώ εσείς χαιρετάτε το σκύλο σας. Έτσι θα πάρει όλη την ικανοποίηση μέχρι σιγά, σιγά να αρχίσει να συνειδητοποιεί πως δεν θα είναι πλέον το «νούμερο ένα».
 
3.      Πριν παρουσιάσετε το μωρό, τρέξτε με το σκύλο σας μέσα στο σπίτι, κάντε του λίγα κόλπα που ξέρει, όπως «κάτσε», «έλα» και επιβραβεύστε το με λιχουδιές. Έτσι εξασφαλίζετε να είναι εστιασμένος και σε υπάκουη διάθεση.
 
Τώρα, φέρτε το μωρό μέσα!
 
1.      Κρατήστε το μωρό στο κατάλληλο ύψος, όπου ο σκύλος μπορεί να μυρίσει και να γλύφει τα πόδια του, αλλά προσέξτε να μην έχει πρόσβαση στο πρόσωπο του μωρού. Αποφύγετε την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή έως ότου ο σκύλος σας συνηθίσει το μωρό.
 
2.      Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα πολλά νέα και συναρπαστικά παιχνίδια ή λιχουδιές στο χέρι σας στις αρχές όταν ο σκύλος βρίσκεται σε επαφή με το μωρό. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχει μια θετική σχέση από την πρώτη μέρα.
 
 
Τέλος θυμηθείτε ο σκύλος θα πρέπει πάντα να αισθάνεται ότι συμπεριλαμβάνεται στο χρόνο που περνάτε με το  μωρό. Αν τον κλειδώνετε  έξω κάθε φορά που θα πρέπει να φροντίσετε  το μωρό, αυτός θα αρχίσει να οικοδομεί δυσαρέσκεια και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που μπορούν να συμβούν.