Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 17:03

Ο σκύλος μου ή διπλανός μου που βήχει είναι πιο επικίνδυνος;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Στη χώρα μας δεν επιτρέπεται σκύλοι και γάτες να εισέρχονται σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός και αν ο σκύλος είναι οδηγός τυφλών. Όσα καφέ και εστιατόρια το επιτρέπουν στην ουσία το κάνουν στη "ζούλα" και το κακό στη χώρα μας είναι πως όλα γίνονται κάπως έτσι.

Σε πολλές χώρες του κόσμου ο καθένας μπορεί να πάρει το κατοικίδιο του και να πάει να φάει ή να απολαύσει τον καφέ του. Μη με ρωτήσετε πάλι «γιατί στην Ελλάδα δεν μπορεί;». Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι πιο επικίνδυνο. Ένας σκύλος που κάθετε ήσυχος δίπλα μου ή ο διπλανός μου που βήχει χωρίς να βάζει χέρι μπροστά στο στόμα του. Ποιος μπορεί να μεταφέρει περισσότερα μικρόβια στο φαΐ ή τον καφέ μου;

Είναι ο σκύλος βρώμικο ζώο. Κάποιοι φίλοι μου είναι πολύ πιο βρώμικοι από το σκύλο μου κι όμως τους επιτρέπουν να πίνουν καφέ μαζί μου. Μήπως ο νομοθέτης θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα λαμβάνοντας υπόψιν του όλες τις σύγχρονες έρευνες και μελέτες και όχι αυτό που του είπαν κάποιοι που το άκουσαν από κάπου;

Στην Ελλάδα δεν θεωρεί μόνο ο νομοθέτης το σκύλο βρώμικο ζώο. Το θεωρεί και ο θείος μου. Ακούστε μία ιστορία.

Πέρσι το καλοκαίρι είχαμε πάει την κόρη μου σε μία μικρή φάρμα που διατηρεί ένας θείος της γυναίκας μου στην Εύβοια. Η Κλειώ είναι τρελή και παλαβή με τα ζώα, αλλά όταν βλέπει σκύλο σεληνιάζεται. Μην τα πολυλογώ η μικρή πριν χαϊδέψει το σκύλο της φάρμας, είχε χαϊδέψει κατσίκια, πρόβατα, κουνέλια,κατσίκια και κότες. Μόνο όμως όταν χάιδεψε το σκύλο με πλησίασε ο θείος και μου είπε. "Να πάει να πλύνει τα χέρια του το παιδί. Πού ξέρεις, σκύλος είναι...".

Όταν δε ο σκύλος έγλυφε την Κλειώ στο μάγουλο ο θείος χλόμιασε.

"Θείε, δίνεις στον σκύλο χάπια για τα παράσιτα" τον ρώτησα.

"Τα πάντα. Κάθε μήνα τον βλέπει και κτηνίατρος που έρχεται για τα άλλα ζώα" μου απάντησε.

Αν και στην αρχή εκνευρίστηκα στη συνέχεια στεναχωρήθηκα. Πιθανόν και να πέρασα μία μικρή κατάθλιψη για μερικές ώρες. Ζούμε σε μία χώρα που η παιδεία θεωρείται πολυτέλεια. Να σας πω σε αυτό το σημείο πως ο θείος είναι μόλις 50 ετών και ενημερώνεται από το διαδίκτυο καθημερινά.

Έχει δηλαδή πρόσβαση και μπορεί να μάθει πως η κότα ή το κουνέλι δεν είναι πιο καθαρό ζώο από το σκύλο. Φυσικά το ότι το τάδε μοντέλο χώρισε με τον τάδε τραγουδιστή το ήξερε καλά, γιατί στη συνέχεια μας ζάλισε με το θέμα.

Εάν ο σκύλος είναι βρώμικο ζώο γιατί επιτρέπονται σκύλοι, ως σκυλιά θεραπευτές, σε όλα τα νοσοκομεία της Ευρώπης; Γνωρίζουμε στην Ελλάδα κάτι που αγνοεί ο υπόλοιπος πλανήτης;

Αυτό που μπορεί κανείς να πει με σιγουριά, είναι πως είμαστε πολλά χρόνια πίσω. Θέλουμε να είμαστε μέρος μίας Ευρώπης που σε θέματα - όχι μόνο - που αφορούν τα κατοικίδια είναι έτη φωτός μπροστά.

 

Πηγή: Petsonly.gr