Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 16:27

Πότε πρέπει να πάρουμε συμβουλές από ένα καταφύγιο ζώων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Επικοινωνούμε άμεσα με ένα καταφύγιο ζώων για συμβουλές όταν αντιμετωπίζουμε ένα ή συνδυασμό των παρακάτω προβλημάτων.


1. Σημάδια που δείχνουν σωματική βία από το σκυλί προς το παιδί.


2. Οποιαδήποτε σημάδια εμφανίζουν σκληρή και σωματική δύναμη από το σκυλί προς το παιδί.


3. Όταν ο σκύλος γρυλίζει (ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού).


4. Όταν σπάει ή δαγκώνει.


5. Όταν καβαλάει ή στηρίζεται στα παιδιά ή στους ενήλικες.


6. Κάθε αποφυγή ή δυσαρέσκεια σε σωματική επαφή (ο σκύλος φεύγει από το δωμάτιο όταν το παιδί αγκαλιάζει το σκύλο ή άλλα κατοικίδια ζώα ή όταν το παιδί πλησιάζει στο σκύλο).


7. Οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι το σκυλί φοβάται το παιδί (ο σκύλος προσπαθεί να ξεφύγει μακριά όταν το παιδί εμφανίζεται ή πλησιάζει).


8. Ο σκύλος φαίνεται να "ζηλεύει" την οικειότητα και τη σωματική στοργή μεταξύ των γονέων και κυρίως μεταξύ παιδιών και γονέων (το σκυλί γαβγίζει και προσπαθεί να διακόψει τις τρυφερές στιγμές των ανθρώπων).


9. Ενδείξεις ότι ο σκύλος φυλάει το φαγητό, τα κόκκαλα, ή τα παιχνίδια του (ο σκύλος έχει την τάση να γίνεται σκληρός, να γρυλίζει ή να δείχνει τα δόντια του όταν κάποιος προσπαθεί να πλησιάσει κοντά στα πράγματά του).


10. Το σκυλί σας παραμένει να θέλει να είναι δεμένο σε εξωτερικό χώρο ενώ έχει πρόσβαση σε αυλή που μπορεί να τρέξει ή να παίξει με εσάς και τα παιδιά.


11. Το σκυλί σας φαίνεται εκτός ελέγχου, ανυπάκουο ή άγριο με τα παιδιά που παίζουν ή τρέχουν γύρω του.


Είναι πραγματικά σημαντικό το σκυλί να σας αγαπάει, και σχεδόν πάντα τα σκυλιά προτιμούν τα παιδιά από τους ενήλικες. Αυτό οφείλεται από τους καλούς τρόπος και την ήπια συμπεριφορά που έχει το παιδί σας και δεν ωθεί το σκυλί στα όριά του. Ένα σκυλί που ξεκινά με αγάπη, στοργή και λατρεία για τα παιδιά είναι ικανό να ανεχτεί πολλά πριν ξεπεράσει τα όριά του. Ομοίως, ένα ευγενικό παιδί είναι λιγότερο ικανό να ωθήσει ένα σκυλί στα όριά του. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών και εβδομάδων της συμβίωσης, θα θέλαμε να είμαστε προσεκτικοί και πολύ παρατηρητικοί στην αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ παιδιού / παιδιών  και του νέου σκυλιού.