Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 16:42

Να αγοράσω στην κοπέλα μου κουτάβι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Σχεδόν όλες οι γυναίκες αγαπούν τα κουτάβια. Αγοράζοντας ένα στην αγαπημένη σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι μια πραγματικά υπέροχη ιδέα. Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να είναι μια πολύ άσχημη εμπειρία. Πριν αποφασίσετε αν θέλετε να δώσετε στη φίλη σας ένα κουτάβι για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχουν μια σειρά από διαφορετικά πράγματα που θα θέλατε να λάβετε υπόψη σας.


Ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης της φίλη σας;
Μήπως εσείς και η φίλη σας ζείτε μαζί ή μένει μόνη της; Και στις δύο αυτές περιπτώσεις δίνοντάς της ένα κουτάβι για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να μην είναι ένα πρόβλημα. Ωστόσο, αν η φίλη σας εξακολουθεί να ζει στο σπίτι με την οικογένειά της, δίνοντας της το κουτάβι μπορεί να προκαλέσετε τριβές και διαφωνίες μέσα στο σπίτι, ανάλογα με το πώς αισθάνεται η οικογένειά της. Αν θέλουν ένα κουτάβι να ζει μαζί τους μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά, αν η ιδέα συμβίωσης με ένα κουτάβι ενοχλεί την οικογένειά της, τότε η φίλη σας δεν θα μπορεί, ακόμη και αν θέλει, να κρατήσει το κουτάβι. Αν πάλι η φίλη σας ζει σε ένα διαμέρισμα, να έχετε κατά νου ότι πρέπει να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη και τους γείτονες αλλά επίσης πρέπει να πάρετε και την έγκρισή τους.


Είναι η φίλη σας σε θέση να φροντίσει ένα κουτάβι;
Ένα από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν σχετικά με τα κουτάβια είναι ότι χρειάζονται φροντίδα. Είναι η φίλη σας είναι σε θέση να αναλάβει αυτή την ευθύνη; Αν είναι υπερβολικά απασχολημένη, τότε ένα κουτάβι μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή την περίοδο. Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση και αγοράσετε το κουτάβι καλό θα ήταν να συζητήσετε μαζί της. Συχνά, τα κουτάβια όταν δίνονται ως δώρα, καταλήγουν σε άσυλα ή αδέσποτα στους δρόμους, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο ή την επιθυμία να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας τους. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που θα θέλετε να ληφθεί υπόψη σας όταν θα αποφασίσετε εάν πρέπει να δωρίσετε ένα κουτάβι ως δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


Ποιος θα καλύψει τα έξοδα του κουταβιού;
Αυτό που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν όταν δίνουν ένα κουτάβι ως δώρο είναι ότι υπάρχουν πολλές δαπάνες που έρχονται με τη φροντίδα του σκυλιού. Ποιος θα αγοράζει στο κουτάβι τρόφιμα; Ποιος θα καλύπτει το κόστος των λογαριασμών στον κτηνίατρο; Τι γίνεται με τα φάρμακα και τα εμβόλια; Όλα αυτά είναι σημαντικά έξοδα, και καλό είναι να αναρωτηθείτε αν η φίλη σας είναι σε θέση να χειριστεί τα έξοδα που απαιτεί ένα κουτάβι. Αν όχι, είστε εσείς πρόθυμοι να καλύψετε αυτές τις δαπάνες; Αυτό είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα για το οποίο πρέπει να είστε βέβαιοι πριν αγοράσετε το κουτάβι.


Τι είδους κουτάβι θα ήθελε η φίλη σας;
Συχνά, όταν οι άνθρωποι δίνουν κατοικίδια ζώα ως δώρα, θα επιλέξουν να αγοράσουν αυτό που θα ταίριαζε στο δικό τους χαρακτήρα. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να πάτε μαζί να επιλέξετε το κουτάβι που θα της αγοράσετε. Αν όμως, θέλετε να της κάνετε έκπληξη θα πρέπει τουλάχιστον να μάθετε αν η φίλη σας έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε ράτσα ή χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσετε να κάνετε τη καλύτερη δυνατή επιλογή.


Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα πρέπει να είστε βέβαιοι, πριν τη λήψη της τελικής σας απόφασης για να δωρίσετε στη φίλη σας ένα κουτάβι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα κουτάβια εξελίσσονται σε σκύλους. Μας κάνουν θαυμάσια συντροφιά, αλλά μην ξεχνάτε ότι απαιτούν πολλή αγάπη και φροντίδα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Υ.Γ. Η συμβουλή του i-Pet.gr είναι τις γιορτινές ημέρες, να τις γιορτάζουμε με δώρα, και όχι με ζωντανά ζωάκια, που απαιτούν πολύ χρόνο και αφοσίωση. Αρκεστείτε σε ένα μπουκέτο λουλούδια ή ένα κουτί σοκολατάκια, και αφήστε τις μεγάλες αποφάσεις για κάποια άλλη μέρα. Σκεφτείτε το ξανά και ξανά πριν αποκτήσετε ένα ζωάκι που θα το έχετε για 15 χρόνια! Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες τις ερωτευμένες...