Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 13:23

Τσιουάουα-Chihuahua

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Τα Τσιουάουα αυτή στιγμή αποτελούν το 30% ή και περισσότερο του πληθυσμού των κατοικίδιων ζώων στα καταφύγια της Καλιφόρνια, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα. Ο διευθυντής του Oakland Animal Service, στην Καλιφόρνια, αναφέρει ότι μερικές φορές δέχονται δέκα νέα Τσιουάουα την ημέρα. Ο λόγος; Οι πρόσφατες ταινίες, όπως Beverly Hills Chihuahua και η εμφάνιση της μικρής ράτσας στα χέρια διάσημων αστέρων όπως η Paris Hilton και η Britney Spears, έχουν αυξήσει την ζήτηση για αυτά τα σκυλιά.


Ανεξάρτητα από τους λόγους, τα καταφύγια και οι ομάδες διάσωσης ζώων σε πολλές περιοχές εξετάζουν τις επιλογές τους για να χειριστούν την έντονη εισροή αυτής της ράτσας. Οι εκθέσεις δείχνουν ότι ορισμένα καταφύγια που χτίστηκαν για μεγαλύτερης ράτσας σκυλιά, πρέπει να αναδιαμορφωθούν έτσι ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τη στέγαση και τις διαδικασίες υιοθεσίας των Τσιουάουα.


Άλλες ομάδες διάσωσης μελετούν την υιοθεσία σε περιοχές με υψηλή ζήτηση για τη ράτσα αυτή - τα αυξημένα ποσοστά εγκατάλειψης φαίνεται να επηρεάζουν μόνο τα καταφύγια για Τσιουάουα στην Καλιφόρνια . Ωστόσο, με την αύξηση των μεταφορικών αυξάνεται και το κόστος. Τέλος, η υπηρεσία Oakland Animal Services έχει μεταφέρει περίπου 100 Τσιουάουα για τις πολιτείες Ουάσιγκτον, Όρεγκον και Αριζόνα.