Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 13:26

Κινέζικο Κρέστιντ-Chinese Crested

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Το Κινέζικο Κρέστιντ είναι ένας συνδυασμός παιχνιδιάρικου και ευαίσθητου σκύλου που είναι αφιερωμένο στους ιδιοκτήτες του και πρόθυμο να τους ευχαριστήσει. Έχει επίσης, καλή σχέση με άλλα σκυλιά ή άλλα κατοικίδια ζώα αλλά και με τους ξένους. Η συμπεριφορά του είναι φιλική ενώ σχεδόν πάντα βρίσκεται σε εγρήγορση.


Το Κινέζικο Κρέστιντ απολαμβάνει τα παιχνίδια σε εξωτερικό χώρο, αλλά απεχθάνεται το κρύο. Είναι αρκετά μικρόσωμη ράτσα και μπορεί να ασκηθεί με έντονα παιχνίδια μέσα στο σπίτι. Οι άτριχες κατηγορίες Κρέστιντ θα χρειαστούν ένα ζεστό ρούχο για εξόδους σε κρύο καιρό όπως επίσης και τακτική φροντίδα του δέρματος (εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ή αντηλιακού), για να αποτρέψετε την εμφάνιση σπυριών και κοκκινίλων. Αυτό δεν είναι ένα σκυλί που μπορεί να ζήσει υπαίθρια. Μερικά Κινέζικα Κρέστιντ είναι προικισμένοι άλτες ενώ μερικά άλλα μπορούν να αναρριχώνται. Για την κατηγορία Κρέστιντ που έχει τρίχωμα είναι αναγκαίο το βούρτσισμα κάθε μία ή δύο μέρες. Το ρύγχος τους συνήθως ξυρίζεται κάθε δύο εβδομάδες.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: καμία
  • Μικρά προβλήματα: κανένα
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: καμία


Διάρκεια ζωής: περίπου 13 - 15 έτη


Σημείωση: Η άτριχη κατηγορία είναι επιρρεπής σε σπυράκια, ηλιακά εγκαύματα, αλλεργία στο μάλλινο ύφασμα και μπορεί να υποστεί απώλεια των δοντιών. Έχει ακανόνιστη οδοντοστοιχία και αδύναμο σμάλτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τσιουάουα-Chihuahua Κινέζικο Σαρ Πέι-Chinese Shar Pei »