Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 13:29

Κινέζικο Σαρ Πέι-Chinese Shar Pei

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τα Σαρ Πέι έχoυν μεγάλη αυτοπεποίθηση είναι σοβαρά, ανεξάρτητα, πεισματάρικα και πολύ ψύχραιμα σκυλιά. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικά, είναι πολύ αφιερωμένα και προστατευτικά απέναντι στην οικογένεια τους. Μπορεί να αποστασιοποιούνται και να είναι ύποπτα απέναντι σε ξένους. Το Σαρ Πέι μπορεί να κυνηγήσει ζώα ή άλλους σκύλους, αλλά έχουν καλή σχέση με άλλα κατοικίδια ζώα της οικογένειας.


Το Σαρ Πέι χρειάζεται καθημερινά ψυχική και σωματική άσκηση και οι ανάγκες του μπορούν να καλυφθούν με ζωηρά παιχνίδια όλη την ημέρα ή με μια μεγάλη βόλτα. Δεν επιδέχονται να ζουν υπαίθρια και πρέπει να μπορούν να μοιράζονται χρόνο ανάμεσα στο σπίτι και στην αυλή. Το τρίχωμά του χρειάζεται εβδομαδιαίο βούρτσισμα, αλλά οι ρυτίδες του προσώπου χρειάζονται τακτική προσοχή για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν ερεθισμοί. Το όνομα Σαρ Πέι σημαίνει αμμώδης τρίχωμα, και αναφέρεται στην αμμώδη υφή γυαλόχαρτου που έχει το τρίχωμα της ράτσας. Όταν τρίβεται το τραχύ τρίχωμα μπορεί να είναι δυσάρεστο, και να προκαλέσει σημάδια στο δέρμα του σκύλου.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: εντρόπιο, στεφανιαία νόσος
  • Μικρά προβλήματα: εξάρθρωση επιγονατίδας, δυσπλασία αγκώνων, ψώρα
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: δυσκινησία
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, γόνατο, αγκώνα, μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου 8-10 χρόνια


Σημείωση: Η ράτσα είναι επιρρεπής σε πυρετούς άγνωστης προέλευσης που συχνά εκδηλώνονται με οίδημα στους ταρσούς (κότσια).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κινέζικο Κρέστιντ-Chinese Crested Κόκερ Σπάνιελ-Cocker Spaniel »