Ράτσες

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 13:40

Ντατσχάουντ-Dachshund

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Τα σκυλιά Ντατσχάουντ είναι τολμηρά, περίεργα και πάντα έτοιμα για περιπέτεια. Τους αρέσει να κυνηγούν , να σκάβουν, να ακολουθούν τις μυρωδιές και να ξαπλώνουν στο έδαφος μετά το παιχνίδι. Είναι ανεξάρτητα, αλλά όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα ενταχθούν στις δραστηριότητες της οικογένειάς του. Έχουν καλή συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά της οικογένειας ενώ μερικές φορές γαβγίζουν. Στην κατηγορία όπου η ράτσα είναι με μακρύ τρίχωμα τα Ντατσχάουντ μπορεί να είναι πιο ήσυχα, ενώ αυτά που έχουν κοντό τρίχωμα μπορεί να είναι πιο εξωστρεφείς. Μερικά μικρόσωμα είναι πιο άτολμα.


Παρά το γεγονός ότι τα Ντατσχάουντ δεν είναι πολύ δραστήρια σκυλιά χρειάζονται κι αυτά άσκηση, με τη μορφή μιας βόλτας με λουρί ή με παιχνίδια σε εξωτερικό χώρο. Τα Ντατσχάουντ είναι δεκτικά στη ζωή της πόλης ή του διαμερίσματος, αλλά εξακολουθούν να είναι κυνηγοί στην καρδιά και απολαμβάνουν τις εξορμήσεις στην άγρια φύση. Το λείο τρίχωμά τους απαιτεί ελάχιστη περιποίηση ενώ το μακρύ θέλει βούρτσισμα ή χτένισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρούνται οι νεκρές τρίχες. Το μέτριο τρίχωμα απαιτεί βούρτσισμα ή χτένισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα, και περιστασιακό κούρεμα των τριχών για να αφαιρέσετε τα νεκρά μαλλιά δύο φορές το χρόνο.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου 
  • Μικρά προβλήματα: KCS
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: διαβήτης, επιληψία, επιγονατιδική εξάρθρωση, κώφωση,
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου 12-14 χρόνια


Σημείωση: Η παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη ράτσα. Πολλά Ντατσχάουντ τείνουν να είναι υπέρβαρα, προκαλώντας ασθένειες στο μεσοσπονδύλιο δίσκο.