Είσοδος Μέλους

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 18:57

Ηθοποιός βάζει φωτιά σε γάτα σε κρητική «κωμωδία» που μετέδωσε το κανάλι Attica TV

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στην Εισαγγελία Αθηνών θα καταθέσει το www.zoosos.gr καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός Attica TV, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και είναι συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, μετέδωσε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου λίγο μετά τις 21:00 μια κρητική «χιουμοριστική» σειρά στην οποία κακοποιήθηκε επανειλημμένα μια μαύρη γάτα.

Δείτε το βίντεο την παραγωγή του οποίου έχει κάνει ο Γιάννης Παπαδάκης όπως φαίνεται και στο σχετικό απόσπασμα:

 

 

Ο πρωταγωνιστής απεικονίζεται αρχικά να δένει στον λαιμό του ζώου, που στην κυριολεξία κοπανιέται στον αέρα για να ξεφύγει, ένα σχοινί από το οποίο κρέμονται αλουμινένια τενεκεδάκια και μόλις το αφήσει στο έδαφος αυτό τρέχει πανικόβλητο… Η «πλάκα» όμως συνεχίζεται και ο ηθοποιός –  όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο, που τράβηξε αναγνώστης του www.zoosos.gr – δένει στην ουρά του ζώου ένα σχοινί το οποίο καταλήγει σε στουπί, που έχει βρέξει με εύφλεκτη ουσία και στη συνέχεια του βάζει φωτιά. Η γάτα κατατρομαγμένη τρέχει και εξαφανίζεται από το πλάνο ενώ το στουπί στην ουρά του καίγεται…

Ο άνδρας που υποδύεται τον Κρητικό αναφέρει «θα σου βάλω νέφτι στον πισινό και φωτιά στην ουρά σου».

Τέτοιες βάρβαρες πράξεις μας ξεφτιλίζουν, είναι ποινικά κολάσιμες, δεν περιέχουν τίποτε το αστείο και είναι απαράδεκτο και παράνομο να προβάλλονται από την τηλεόραση και μάλιστα με τη μορφή διασκέδασης για όλη την οικογένεια με φολκλόρ διακόσμηση...

Το ζώο τρέχει να ξεφύγει...

Η Κρήτη – όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρα μας – είναι τόπος μαρτυρίου για τα ζώα και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά. Πρώτη φορά όμως βλέπουμε σίριαλ να «διαφημίζει» τόσο ξεδιάντροπα τις πρακτικές πολλών – όχι όλων – κατοίκων του νησιού, που αντιμετωπίζουν πλήρως συναισθανόμενα πλάσματα χειρότερα και από σκουπίδια.

Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το αίσχος στην εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Καραγιώργη HELLASNET TV μέσω twitter @hellasnettv και facebook καθώς και στον Δήμο Ασπροπύργου, που εμφανίζεται ως μέτοχος στον τηλεοπτικό σταθμό, είτε στο γραφείο δημάρχου: 2132006400 είτε μέσω email εδώ. Διαμαρτυρηθείτε και στον παραγωγό της σειράς Γιάννη Παπαδάκη ο οποίος μάλιστα δημοσιεύει και τα τηλέφωνα του στους τίτλους τέλους του σίριαλ: 2831071681 και 6939505084.

Δείτε καρέ - καρέ πως η γάτα κοπανιέται την ώρα που ο πρωταγωνιστής την πνίγει βάζοντας στον λαιμό της σχοινί με αλουμινένια κουτάκια για να γελάσουμε...

Τι ορίζει η νομοθεσία

Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:

«8. Μετά την παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4039/2012 προστίθεται παράγραφος 2α ως εξής:

2.α. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 7, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

9. Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο».

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη αλλά δεν εφαρμόζεται και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πολύ απλά αδιαφορεί για το πώς χρησιμοποιούνται τα ζώα ειδικά στην τηλεόραση.

Πηγή: https://www.zoosos.gr/ithopoios-bazei-fotia-se-gata-se-kritiki-komodia-pou-metedose-kanali-attica-tv-binteo/#ixzz4PoZFyySV