Νέα

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 13:27

25 Χρονη γάτα διεκδικεί το ρεκόρ γηραιότερης γάτας του κόσμου στο βιβλίο guiness.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πόσοι από εσάς θυμάστε τι κάνατε τον Αύγουστο του 1989;..Σίγουρα για τους πιο πολλούς από εσάς αυτές οι μέρες αποτελούν μία μακρινή ανάμνηση, όχι όμως για την Caroline O'Riordan από την  Ιρλανδία η οποία  εξακολουθεί να έχει ένα πολύ σοβαρό λόγο να θυμάται το συγκεκριμένο έτος. Τη γάτα της Φοίβη, η οποία θα κλείσει τα 25 της χρόνια σε λίγους μήνες.
 
Η Φοίβη είναι μία κατάλευκη μικτής φυλής γάτα που κατά τη γέννηση της δεν αναμενόταν να ζήσει πολύ, επειδή ήταν πολύ μικρή.
 
Η O'Riordan ξεκίνησε τη  διαδικασία συμπλήρωσης των εγγράφων για να δηλωθεί η Φοίβη ως η γηραιότερη γάτα του κόσμου στο Guinness Book of Records.
 
"Έχω πιστοποιητικό  γέννησης της Φοίβης από τον κτηνίατρο από τον Αύγουστο του 1989, απλά  πρέπει να ελέγξω τι άλλα κριτήρια χρειάζεται το  Guinness, δήλωσε η O'Riordan. "  
 
Επί του παρόντος, η παλαιότερη γάτα εν ζωή είναι ο Pinky, ο οποίος γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου, 1989, και ζει με την ιδιοκτήτη του  Linda Anno, στο Κάνσας.
 
Η O'Riordan αποδίδει τη μακροζωία της  Φοίβης στο ότι τρέφονταν  σωστά, πρόσεχε πολύ να μην πάρει παραπάνω βάρος από το κανονικό και ασκούταν τακτικά.
 
Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τις γάτες, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι 12-15 ετών. Η γηραιότερη γάτα που έχει καταγραφεί  στα πρακτικά ήταν Creme Puff στο Ώστιν του Τέξας, η οποία έζησε έως τα 38 της έτη.
 
Πάντως οι ειδικοί λένε πως η αφοσίωση και η φροντίδα του ιδιοκτήτη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο προσδόκιμο της ζωής μιας γάτας.