Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 17:17

Σκότωσε Λαγουδάκι σε ζωντανή εκπομπή για να να δείξει την "υποκρισία των ζωόφιλων"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σοκ προκάλεσε μια ραδιοφωνική εκπομπή στη Δανία, όταν ο παρουσιαστής σκότωσε εν ψυχρώ ένα λαγουδάκι, χτυπώντας το με μια αντλία ποδηλάτου, σε ζωντανή μετάδοση. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το έκανε με στόχο να δείξει την υποκρισία των ζωόφιλων, που δεν ευαισθητοποιούνται το ίδιο για τον τρόπο θανάτωσης εκτρεφόμενων ζώων στη χώρα. Το άτυχο λαγουδάκι, πάντως, κατέληξε στο πιάτο του ραδιοφωνικού παραγωγού…

Ο παρουσιαστής Άσγκερ Γιουλ σκότωσε το λαγουδάκι, τον Άλαν όπως ήταν το όνομά του, «σύμφωνα με τις προσεκτικές οδηγίες ενός επαγγελματία που φροντίζει τα ζώα σε έναν ζωολογικό κήπο της Δανίας» επισήμανε ο σταθμός 24/7, που υπερασπίστηκε τον ραδιφωνικό παραγωγό.

Όπως έγινε γνωστό, ο παρουσιαστής πήρε κατόπιν το ζώο στο σπίτι του, το έγδαρε και το μαγείρεψε.

Το σόου της Δευτέρας προκάλεσε σάλο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί Δανοί εξέφρασαν την οργή και τον αποτροπιασμό τους.

«Είναι άρρωστοι. Θα έπρεπε να τους χτυπήσουν με μια τρόμπα ποδηλάτου στο πρόσωπό τους» έγραψε η χρήστρια του Facebook Μελίσα Ροντ σε σχετική ανάρτηση.

«Γνωρίζαμε ότι θα μας κατηγορούσαν για προκλητική συμπεριφορά«, επισήμανε ο σταθμός σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Και ναι, θέλαμε πράγματι να προκαλέσουμε το κοινό και να προκαλέσουμε το δημόσιο διάλογο σχετικά με την υποκρισία που επικρατεί στο θέμα της αντίληψης του τι εστί σκληρότητα έναντι των ζώων.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο σταθμός παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με τη βιομηχανία εκτρεφόμενων ζώων στη Δανία, όπου οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από τους χοίρους που εκτρέφονται προς σφαγή.

Τονίστηκε ότι η ανησυχία των Δανών για την ευημερία των ζώων δεν εκτείνεται στον τρόπο που σφαγιάζονται τα ζώα προκειμένου να καταλήξουν στο τραπέζιτους.

«Τα ζώα αυτά συχνά υποβάλλονται σε τρομαχτικά βασανιστήρια στο δρόμο προς το τραπέζι μας. Τα ζώα αυτά σφαγιάζονται βάσει των ίδιων ελεγχόμενων συνθηκών όπως το κουνελάκι στο στούντιο και χωρίς (ο θάνατός τους) να πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις» υπογράμμισε ο σταθμός.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μια σειρά συμβάντων που προκαλεί την οργή των Δανών όσον αφορά το θέμα της συμπεριφοράς προς τα ζώα. Σφοδρές επικρίσεις είχε προκαλέσει πέρυσι η απόφαση του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης να σκοτώσει και να τεμαχίσει δημοσίως μία καμηλοπάρδαλη και λίγες εβδομάδες αργότερα να σκοτώσει 4 υγιή λιοντάρια.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ένα δίκιο.

Το περιστατικό «λέει πολλά για τους Δανούς το ότι εξοργίζονται περισσότερο για έναν λαγό παρά για τους χιλιάδες μετανάστες στη Μεσόγειο» έγραψε στο Twitter ο χρήστης JepFransson.

Πηγή: akous.gr