Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 17:04

Τα Νέα Του “Φαρμακοποιού” Που Καταβρέχει Σκύλους !

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Σύμφωνα με μηνύματα και αναρτήσεις στο Facebook, η περίπτωση του φαρμακοποιού που “έλουσε” τον αδέσποτο σκύλο με νερό και χλωρίνη έξω από το μαγαζί του, την ώρα που ο σκύλος κοιμόταν και δεν ενοχλούσε κανέναν, δεν ήταν η πρώτη.

Και άλλες φορές  στο παρελθόν,αναφέρεται, ότι υπήρξε συστηματική κακοποίηση , και όχι ενός αλλά δύο αδέσποτων σκύλων που έκαναν το λάθος να πλησιάσουν το φαρμακείο.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε και έκανε σε χρόνο αστραπή το γύρο του διαδικτύου δεν είναι τωρινό αφού τραβήχτηκε πριν από έναν μήνα , όπως αναφέρεται, και για αυτό το λόγο ο Εισαγγελέας δεν ζήτησε τη σύλληψη του, αφού έχει παρέλθει προ πολλού το αυτόφωρο. 

 

Εν τω μεταξύ παρότι κυκλοφορεί και μια άλλη παραλλαγή βίντεο στο youtube (άγνωστο ποιός το τράβηξε και σε ποιόν ανήκει) που δείχνει μια γυναίκα να ρίχνει υγρό (οι πρώτες αναφορές έλεγαν για καφέ)  με ένα ποτήρι σε σκύλο , έξω από το ίδιο κατάστημα, ομολογώ ότι δεν έχω δεί τον αντίστοιχο ντόρο όπως στη περίπτωση του μπουγελώματος με το κουβά. Ίσως γιατί στη περίπτωση του κουβά περιέχει και κάποιο απορρυπαντικό(χλωρίνη όπως αναφέρεται) και θεωρείται ότι μπορεί να βλάψει το σκύλο άρα θεωρείτε κακοποίηση ενώ αν είναι σκέτο νερό όχι ;

Όπως και να έχει και στις δύο περιπτώσεις,προσωπική άποψη πάντα, δεν φαίνεται να “λούζεται” ο σκύλος για φροντίδα και περιποίηση άρα γιατί και οι δύο περιπτώσεις να μην θεωρούνται κακοποίηση ;  Πιστεύω ακόμα ότι και τα αδέσποτα ζωάκια που ρίχνουν έναν υπνάκο κάπου στο δρόμο και τρώνε ένα “μπουγέλο” στα ξαφνικά ,δεν είναι και το καλύτερο τους γιατί θα πήγαιναν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που τους το κάνουν.. ενώ στη προκειμένη περίπτωση εξαφανίζονται και τρομαγμένα μάλιστα ενώ κάποιες άλλες φορές μπορεί να κλαίνε ή να βγάζουν διάφορους ήχους όπως εδώ.

Καλό είναι να γνωρίζουν πάντως ,καταστηματάρχες η οτιδήποτε σχετικό, που πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διώξουν τα “ανεπιθύματα” αδέσποτα σκυλιά  από το “χώρο τους”ότι το “μπουγέλωμα” είναι λάθος. Για πολλούς λόγους κιόλας.

Θα σταθώ στον έναν από αυτούς:Aν ένας σκύλος τυχαίνει να κακοποιείται συνέχεια από ανθρώπους δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το γεγονός ότι μπορεί να γυρίσει και να δαγκώσει κάποια φορά από αυτές.,, και τότε τι γίνεται μετά? Μανιασμένος σκύλος δαγκώνει ανθρώπους και τους στέλνει στο νοσοκομείο? Και μετά αστυνομικός ήρωας “σώζει” με το όπλο;

Υπάρχει και άλλος τρόπος που δεν θα έχεις πρόβλημα αν τύχει να σε βιντεοσκοπήσει κάποιος.. πας λίγο φαγάκι και λίγο νεράκι σε κάποια δροσερή γωνιά που δεν σε “ενοχλούν” και το αφήνεις εκεί.,,εκεί θα πάει και το “ανεπιθύμητο” ζωάκι. Και που ξέρεις; αν το κάνεις και σε βιντεοσκοπήσει κάποιος μπορεί και να ανέβει η δουλειά σου, γιατί είσαι πράγματι στοργικός και το δείχνεις κιόλας φροντίζοντας τα άπορα και βασανισμένα από ανθρώπους,,ζώα.