Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 13:32

Ο ασυμβίβαστος Φώτης της Μυτιλήνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Απέραντη θλίψη προκάλεσε ο χαμός του πιο αγαπητού αδέσποτου σκύλου της Μυτιλήνης, του Φώτη, που έφυγε στις 26 Αυγούστου του 2014 σε ηλικία 15 ετών. Γεννήθηκε με τρία πόδια και παρά την αναπηρία του ο Φώτης έζησε ελεύθερος όπως εκείνος ήθελε, χωρίς να ανήκει σε κανέναν.

Όσοι επιχείρησαν να τον υιοθετήσουν ατύχησαν παταγωδώς καθώς πάντα το έσκαγε από τα σπίτια τους για να κατέβει στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και όλοι τον φρόντιζαν. Με τον καλό του χαρακτήρα πάντα κέρδιζε ένα χάδι και μια λιχουδιά. 

Αν και με τρία πόδια ο Φώτης ήταν δεινός πεζοπόρος και ταξιδευτής. Έγινε πασίγνωστος χάρη στις περιπέτειες του που τον έφερναν να ταξιδεύει με τα πλοία της γραμμής στον Πειραιά και να επιστρέφει. Από τους πιο πιστούς προσκυνητές του Ταξιάρχη ο Φώτης με τρία πόδια ανηφόριζε στο Μανταμάδο ακολουθώντας άλλους προσκυνητές και πάντα οργανωνόταν ταξίδι επιστροφής αφού ο Φώτης ξέμενε στο μοναστήρι.

Τον τελευταίο μήνα της ζωής του ο Φώτης ζούσε στο σπίτι της φιλόζωης Ζήνας Σάλτα, η οποία εξομολογείται ότι ο χαμός του την συγκλόνισε βαθιά ενώ έχει ζήσει την απώλεια πολλών αγαπημένων της ζώων. Όπως αναφέρει ο Φωτάκος ανήμπορος πια να στηριχθεί στα ποδαράκια του αναγκάστηκε να δεχθεί την φιλοξενία της.

Αλλά και πάλι προσπαθούσε μέχρι το τέλος να αποδείξει ότι κάποια πράγματα μπορούσε να τα κάνει και μόνος του. Μόνο όταν τον εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του ζητούσε τη βοήθεια της με τον τρόπο του. «Γνωρίζοντας τον από κοντά αυτόν τον ένα μήνα που ζήσαμε μαζί, κατάλαβα γιατί αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους ανθρώπους. Ήταν το πιο επικοινωνιακό ζώο που έχω γνωρίσει.

Αρκούσε να τον κοιτάξεις στα μάτια για να καταλάβεις τί ήθελε και πώς ένοιωθε. Αυτό το βλέμμα δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω να σε θυμάμαι όρθιο» επισημαίνει η Ζήνα Σάλτα για τον Φωτάκο που σίγουρα εκεί στη Γειτονιά των Αγγέλων είναι και πάλι ασυμβίβαστος και ελεύθερος.

Πηγή: istoriesadespoton.gr