Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 12:10

Ημερίδα για τη σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ημερίδα με θέμα «Ο κύκλος της βίας – Από την κακοποίηση ζώων στην ενδοοικογενειακή βία» συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η Μ.Κ.Ο. «Συμμαχία για την Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου (9.00 – 17.30) στην Αθήνα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Los Angeles Police Department (L.A.P.D.), τη Γενική Εισαγγελία της Πολιτείας της Βιρτζίνια (Virginia Attorney General Office) και το ίδρυμα “Voice for Animals Foundation”. Κύριοι ομιλητές θα είναι αξιωματικοί του L.A.P.D. και η Αντιεισαγγελέας της Πολιτείας της Virginia, οι οποίοι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη τα  συμπεράσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου στις Η.Π.Α. για τη σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία και το οργανωμένο έγκλημα.

Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα παραστούν η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της από όλη την Ελλάδα καθώς επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Εισαγγελίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 από τις 9.00 - 17.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς), ενώ συνέντευξη Τύπου θα δοθεί Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 12.00 στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (Π. Κανελλοπούλου 4) στην αίθουσα Παύλου Μπακογιάννη, παρουσία εκπροσώπων του L.A.P.D. και της αντιεισαγγελέως της Πολιτείας της Virginia που θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.