Είσοδος Μέλους

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 15:54

Σταματήστε το μάσημα ακατάλληλων αντικειμένων από το σκύλο σας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα σχετικά με το μάσημα αντικειμένων. Είναι μια κοινή και απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά που ισχύει κυρίως για τα κουτάβια που χρησιμοποιούν τα στόματά τους για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Εάν έχετε κουτάβι, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι θα αντιμετωπίσετε αρκετά "προβλήματα μασήματος" και μπορείτε μόνο να του μάθετε να το ελέγχει.


Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να κατευθύνετε το μάσημα του σκύλου σας σε πιο κατάλληλα αντικείμενα:

 

  • Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ασκείται άφθονα. Η συνεχής άσκηση θα βοηθήσει το σκύλο σας να καταναλώσει ενέργεια και η κούραση θα επηρεάσει θετικά τα προβλήματα μασήματος.

 

  • Επιβλέπετε το σκυλί σας και σταματήστε το αμέσως όταν αρχίσει να μασάει ακατάλληλα αντικείμενα. Δώστε του ένα ειδικό παιχνίδι να μασάει και παρακολουθήστε τον: Αν αρχίσει να αρπάζει αντικείμενα που δεν είναι "δικά" του πείτε του δυνατά " Όχι! " δίνοντάς του το δικό του παιχνίδι μασήματος. 

 

  • Δώστε το σκύλο σας πολλά παιχνίδια μασήματος (μπορείτε να προμηθευτείτε πολλά ανθεκτικά παιχνίδια για να μασάει ο σκύλος σας από τα τοπικά καταστήματα). Μην δώσετε στο κουτάβι σας ένα παλιό παπούτσι (ή άλλα παλιά αντικείμενα) να μασήσει, εκτός και αν θέλετε να μάθει να μασά, τόσο τα παλιά όσο και τα νέα σας αντικείμενα! Δεν θα είναι σε θέση να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ ενός παλιού και νέου αντικειμένου.

 

  • Όταν χρειαστεί να βγείτε έξω, να φεύγετε χωρίς φασαρία για να εμποδίσετε τη δημιουργία άγχους αποχωρισμού στο σκύλο σας. Δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει η έξοδός σας από το σπίτι. Δώστε στο σκύλο σας ένα παιχνίδι μασήματος (μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να τρίβετε το παιχνίδι ανάμεσα στα χέρια σας για να δώσετε το άρωμα σας) λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή σας. Αν είναι και αυτός προσκολλημένος στο παιχνίδι του, αφήστε τον και αποχωρήστε ήσυχα.

 

  • Βεβαιωθείτε ότι ηλεκτρικά καλώδια είναι μακριά, και ότι δεν υπάρχει γύρω τίποτα πολύτιμο, που το σκυλί θα μπορούσε να καταστρέψει. Δώστε του μια ποικιλία από παιχνίδια να μασά, έτσι ώστε να μην βαριέται και να διδάξτε του τι είναι "δικό" του.

 

  • Αν ο σκύλος σας έχει ήδη σοβαρό άγχος αποχωρισμού και επιδίδεται σε καταστροφικά μασήματα, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσλάβετε ένα εξειδικευμένο επαγγελματία για να βελτιώσει τη συμπεριφορά του.