Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 12:52

Πως να απομακρύνετε τις μυρωδιές του κατοικιδίου σας από το πάτωμα...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Όταν θέλετε να καθαρίσετε το σημείο που ο σκύλος η η γάτας σας έχει κατουρήσει, μην χρησιμοποιείτε πoτε καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία. Ο λόγος είναι απλός. Τα ούρα τους περιέχουν έτσι κι αλλιώς αμμωνία. Οπότε, δεν απομακρύνουμε την οσμή, απλά προσθέτουμε - κατά κάποιο τρόπο- επιπλέον.

Ως αποτέλεσμα, το σημείο συνεχίζει να μυρίζει και πιθανό είναι να προσελκύσει το κατοικίδιο σας και πάλι. Τι πρέπει να κάνετε;

1. Αρχικά καθαρίστε το σημείο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα υγρά και όχι με κάποια πετσέτα που θα τα απλώσει περισσότερο.

2. Μπορείτε να καθαρίσετε με κάποιο από τα καθαριστικά του εμπορίου - για πιάτα ή το πάτωμα -αρκεί να μην περιέχει αμμωνία. Προσοχή. Μην χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Δεν έχει αποτέλεσμα και είναι τοξική για το κατοικίδιο σας. Επίσης, είναι επικίνδυνο να ανακατεύεται αμμωνία και χλωρίνη.

3. Στα Pet Shop μπορείτε να βρείτε ειδικά καθαριστικά που απομακρύνουν τις μυρωδιές αποτελεσματικά.

4. Μία φυσική μέθοδος είναι, αφού έχετε στεγνώσει καλά το σημείο, να καθαρίσετε με άσπρο ξύδι.

5. Ένα πολύ καλό απολυμαντικό που μπορείτε να βρείτε εύκολα στα ανθρώπινα φαρμακεία είναι το CETAVLON. Υπάρχουν δύο τύποι. Εξηγήστε στον φαρμακοποιό πως το χρειάζεστε για απολύμανση πατώματος, ώστε να σας δώσει το κατάλληλο.

Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Εκπαιδεύστε το κατοικίδιο σας ώστε να κλάνει την ανάγκη του έξω από το σπίτι ή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Πηγή: Petsonly.gr