Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 10:30

Aποτρέψετε το σκύλο σας από το να τρώει πολύ γρήγορα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό όταν το τάισμα του σκύλου σας, μοιάζει περισσότερο, σαν να ταΐζετε ένα αλιγάτορα που πεθαίνει από την πείνα! Να θυμίσουμε ότι όσο ταχύτερα τρώει ο σκύλος σας, τόσο λιγότερο μασά την τροφή του, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πνιγμό. Όταν βιάζεται και τρώει πολύ γρήγορα, καταπίνει επίσης, ένα πολύ μεγάλο ποσό αέρα που μπορεί να οδηγήσει σε ρέψιμο ή αέρια. Είναι ακίνδυνο, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι δυσάρεστο για τους ανθρώπους που είναι γύρω του. Τρώγοντας πάρα πολύ γρήγορα μπορεί επίσης, να οδηγήσει σε πρήξιμο ή να προκαλέσει στρίψιμο του στομάχου που είναι πολύ επίπονο και συνήθως θανατηφόρο.


Δημιουργικοί τρόποι για να βοηθήσετε το σκύλο σας να τρώει αργά:


Μερικές από τις πιο κοινές, γνωστές και ιδιαίτερα χρήσιμες στρατηγικές, που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε το σκύλο σας να επιβραδύνει και πραγματικά, να απολαμβάνει τη γεύση της τροφής του, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:


1. Χρησιμοποιήστε οβάλ μεταλλικά μπολ για τροφή και νερό αλλά, γυρίστε τα κύπελλα ανάποδα, και στη συνέχεια τοποθετήστε την τροφή του σκύλου σας μέσα στο δακτύλιο. Με αυτό τον τρόπο, ο σκύλος σας θα πρέπει να κάνει κύκλους γύρω από το φαγητό του, ενώ την ίδια στιγμή, θα πρέπει να σηκώνει το κεφάλι του πάνω και να μετακινείτε προς την άλλη πλευρά.

 

2. Χρησιμοποιήστε το αντι- λαιμαργικό μπολ. Αυτό είναι ένα πλαστικό μπολ με εξογκώματα στο κέντρο που αναγκάζει το σκυλί να πρέπει να κυνηγήσει την τροφή του, βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην μείωση της αίσθησης φουσκώματος.

 


3. Διατροφή μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και παιχνίδια που περιέχουν λιχουδιές. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, το σκυλί σας θα πρέπει να ανοίξει τη συσκευασία, να βγάλει τα καπάκια ή να κυλήσει ένα παιχνίδι για να πάρει την τροφή του. Με αυτό τον τρόπο, το σκυλί σας σερβίρεται με μερικά κομμάτια τροφής, μένει απασχολημένος και ταυτόχρονα τονώνεται νοητικά.

 

4. Χρησιμοποιήστε άλλες, χαμηλού κόστους, ιδέες όπως να κομματιάζεται τις κροκέτες του σκύλου σας και να τις τοποθετείτε σε μικρά πλαστικά ή μεταλλικά φλιτζανάκια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να διαιρέσετε το φαγητό του, κάνοντας χρήση ξεχωριστών μπολ τροφίμων και στη συνέχεια τοποθετείστε τα σε διάφορες περιοχές. Έτσι, θα πρέπει ο σκύλος σας να βρει για να φάει το φαγητό του, δίνοντάς σας τη δυνατότητα, ο σκύλος σας να τρέφετε αργά.

 

5. Τοποθετήστε μία μεγάλη πέτρα μέσα στο μπολ, και στη συνέχεια βάλτε γύρω από τη πέτρα/πέτρες την τροφή του σκύλου σας. Επειδή μερικά σκυλιά μπορεί να τρώνε τις πέτρες, σιγουρευτείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μεγάλες πέτρες που δεν υπάρχει κίνδυνος κατάποσης.

 

6. Εάν καμία από αυτές τις παραπάνω τεχνικές δε λειτουργήσει, δοκιμάστε να σηκώσετε πιο ψηλά από το έδαφος το μπολ τροφίμων του σκυλιού σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να τον επιβραδύνετε, μειώνοντας την ποσότητα του αέρα που καταπίνει. Επιπλέον, επειδή θα πρέπει να έχει το κεφάλι του ψηλά θα ρεύετε πιο εύκολα.